[Žinios trumpai] JAV karinio jūrų laivyno kapitonas – tai JAV kalta dėl žiauriai sunkios padėties Ukrainoje: „Gal jie tikisi, kad Ukraina pralaimės“  (5)

JAV karinio jūrų laivyno pirmojo laipsnio kapitonas Harry Tabahas užtikrintai pareiškė, kad dėl sunkios padėties Ukrainoje kalta Amerikos valdžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ten, bet kokiu atveju, Rusija galiausiai nukraujuos ir išeis. Tiesiog kaina, kurią sumokės Ukraina, yra labai didelė. Mano supratimu, nepaprastai didelė. Tai būtų galima padaryti su mažiau kraujo“, – sakė jis.

Harry Tabahas išsakė savo aiškią ir suprantamą poziciją „Apostrofo TV“ eteryje.

Toliau iš Amerikos kariškio lūpų nuskambėjo visiškai netikėtas pareiškimas: „Taip, aš šiandien kaltinu savo valdžią, nebijau to pasakyti, dėl išdavystės. Dėl Ukrainos išdavystės. Žadėjo viską, žadėjo sankcijas iš Vakarų, žadėjo, jog V. Putinas neliks valdžioje. Ir šiandien vis apie tai kalba. Apie tai, kad Vakarai daro viską, ką gali. Ne, aš manau, kad ne viską, ką gali, ir apskritai daro labai mažai.“

Pagrindinė tezė, kurią išsakė pirmojo laipsnio kapitonas dėl vieno iš Ukrainos išteklių, buvo tokia:

„Lendlizas – tai reiškia, kad JAV prezidentas dabar gali siųsti bet ką be Kongreso patvirtinimo. Raketas, povandeninius laivus, laivus, lėktuvus, peniciliną, troškinius ir tvarsčius, veltinius batus ir paprastus batus. Bet kol kas net nematau, kad nors antklodės ir kojinės būtų nusiųstos.“

„Privalome spausti. Turime reikalauti. Praėjo mėnuo nuo paskolos nuomos pasirašymo bet viskas liko tik pažadais.“

 

Beje, Haris Tabahas staiga apkaltino JAV valdžią: „Jau ketvirtas karo mėnuo. Žinoma, mūsų valdžia nesitikėjo, kad Ukraina taip ilgai išsilaikys. Tai, žinoma, tikras stebuklas. Gal jie tikisi, kad Ukraina vis tiek pralaimės, jei ir toliau delsime, nesuvokdami, jog Ukraina jau laimėjo ir nepralaimės”.

Anksčiau Harry Tabahas aiškino, kodėl JAV neteikė karinės pagalbos Krymo okupacijos metu, o padarė tai dabar. Harry Tabahas išjuokė Rusijos Federacijos ginkluotę, išreikšdamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „silpnąsias vietas“, kurias padės sutvarkyti „Lend-Lease“ programa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(86)
(7)
(79)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: