[Žinios trumpai] Arestovičius apie Lavrovo vizitą į Turkiją: „jis važiavo ne šiaip sau, tai akivaizdu, viskas pas juos blogai”  (1)

S. Lavrovo vizitas į Turkiją liudija apie dideles Putino režimui iškilusias problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelias dienas Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas skrido į Turkiją aptarti Ukrainos uostų atblokavimo klausimo, kad būtų galima eksportuoti pardavimui grūdus.

Ukrainos prezidento patarėjas šį vizitą vertino kaip blogą ženklą Rusijos Federacijai.

Birželio 8 d., laidos „Feigin Live“ eteryje Arestovičius pareiškė, kad Kyjivas neleis jam už nugaros sudaryti jokių susitarimų dėl Ukrainos. Tuo pačiu metu Arestovičius įžvelgė blogą ženklą Rusijai, kai S. Lavrovas asmeniškai pareiškė, jog Maskva yra pasirengusi tęsti derybas su Kyjivu. Patarėjas suskubo priminti, kad pati Rusijos Federacija siūlo derybas tik tuo atveju, jei ten viskas labai blogai.

Nenuostabu, kad Rusijos Federacija dabar nėra prieš Ukrainos uostų blokadą. Arestovičius pažymėjo, kad ES šalyse dauguma lyderių yra Ukrainos pusėje ir supranta, kad jokie susitarimai su Rusijos Federacija neveikia ir Maskva visada apgaudinėja. Putino nusikalstamas režimas turi būti „sunaikintas“.

Negalite diktuoti savo sąlygų visam pasauliui, nuolat grasindami ginklais. ES yra ir tokių lyderių, kurie bando sėdėti ant dviejų kėdžių. Jie mielai priėmė S. Lavrovo vizito į Turkiją faktą, kuris esą susitarė su Ankara atblokuoti Ukrainos uostus.

Anot Arestovičiaus, tokie politikai mąsto taip: sako, taip, būna, V. Putinas suklydo. Jam turi būti atleista ir leidžiama išgelbėti „veidą“. Tačiau V. Putino armijos žiaurumai Ukrainoje negali būti atleisti. Ukrainos ginkluotosios pajėgos stengsis, kad įsibrovėliai kuo greičiau pabėgtų iš jos teritorijos.

 

Per susitikimą Turkijoje S. Lavrovas pirmą kartą negalėjo atsakyti į žiniasklaidos klausimą: ką Rusija jau spėjo parduoti iš grobio Ukrainoje, išskyrus grūdus. Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Kremliaus pažadais nereikėtų pasitikėti, jog jie neva nesinaudos priėjimais jūroje, kad pultų Ukrainą.

Žurnalistai vėl pagavo S. Lavrovą meluojant, kai jis teigė, kad Ukrainos grūdų eksportas pasauliui siekia vos 1 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: