[Žinios trumpai] Rusijos pavogtas „Boeing“ turėjo leistis avariniu būdu - prasidėjo gaisras, spėjama dėl Kremliaus vykdomo oro kanibalizmo  ()

2022 metai - Rusija be užsienio lėktuvų, be atsarginių dalių, be techninės paramos ir programinės įrangos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-12 [Žinios trumpai] Rusijos pavogtas „Boeing“ turėjo leistis avariniu būdu - prasidėjo gaisras, spėjama dėl Kremliaus vykdomo oro kanibalizmo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto karui prieš Ukrainą, Vakarai pareikalavo, kad Rusija grąžintų išsinuomotus lėktuvus. Maskva atsisakė vykdyti reikalavimus ir prisipažino pavogusi šimtus lėktuvų, kurių net nesugebėjo aptarnauti. Ekspertai perspėjo, kad Rusijos civilinė aviacija truks daugiausiai pusmetį, po kurio saugumo garantijų niekas negalės duoti. Ir dabar žiniasklaidoje pasirodo pavieniai pranešimai apie avarijas su „Boeing“.

Birželio 9 dieną Sočio oro uoste buvo priverstas leistis iš Kazanės skridęs lėktuvas.

Nusileidimo priežastis – užsidegusi važiuoklė. Lėktuvu „Boeing 737“ skrido apie 200 žmonių. Oro uosto darbuotojai gaisrą užgesino, keleiviai buvo evakuoti, niekas nenukentėjo. „FlightRadar24“ duomenimis, skrydis nusileido 22 minutėmis anksčiau nei numatyta. Pažymima, kad lainerio modelis aktyviai eksploatuojamas jau 11 metų. Kaip rašo TG kanalas „Kremlin mumkoved“, sprendžiant iš vis dažnėjančio „orlaivių kanibalizmo“ atvejų, nauja užsiliepsnojančio „Boeing“ važiuoklė galėjo būti jau nebeeksploatuojamo donorinio lėktuvo dalis.

Teigiama, kad nuo vasario 24 dienos tai jau trečias nelaimės atvejis, nutikęs šalia Sočio oro uosto kilimo ir tūpimo tako. Anksčiau Rusijos orlaivių gamintojų sąjungos Skrydžių saugos komitetas siūlė sumažinti „Airbus“ ir „Boeing“ orlaivių skaičių Rusijoje. Jų nuomone, tokiu būdu jie galėtų iki minimumo sumažinti riziką, susijusią su užsienio gamintojų „destrukciniais veiksmais“. Tačiau anksčiau ar vėliau patys užsienio laineriai žlugs dėl nusidėvėjimo ir rusų nesugebėjimo jų sutvarkyti.

 

Kaip buvo pranešta anksčiau, po Vakarų sankcijų Rusijos oro linijos pradėjo masiškai atšaukti skrydžius Rusijoje. O oro linijos pradėjo mažinti savo lėktuvų parką ir perėjo prie pasenusių sovietinių lėktuvų. Kovo mėnesį Rusija jau prarado 78 iš 1367 lėktuvų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(4)
(87)

Komentarai ()