[Žinios trumpai] Ukrainos karininkas paskelbė, kiek iš tikro NATO ginklų jau sunaikino ir užgrobė Rusija  ()

Rusijos troliai vis skleidžia melus apie ukrainiečių esą prarandamus, pametamus ar net parduodamus Vakarų siunčiamus ginklus. Tačiau papulkininkis Andrijus Tkačukas skuba tai paneigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas su žurnalistais Tkačukas patikino, kad Ukrainos gynėjai Vakarų suteiktus ginklus naudoja atsargiai ir efektyviai. Jis teigia, kad amunicijos ir ginklų trūksta, todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos juos naudoja labai atsargiai.

„Per visą invazijos periodą nebuvo nei vieno atvejo, kad ukrainiečiai prarastų iš užsienio gautus ginklus. Lendlizo kontekste gauname nuomojamos technikos ir demonstruojame atsakingą požiūrį į ją - naudojame ją kokybiškai pagal jos funkcijas“, teigia Tkačukas.

Karininkas taip pat paaiškino, kas yra lendlizas - „Lendlizas yra ginklų perdavimas supaprastintu teisiniu procesu. Tai yra nuoma ir ginklų tiekimas išsimokėtinai. Kaip paskola. Ir jie negrįš į JAV, jei turėsime atitinkamus susitarimus.“

 

Tkačukas primena, kad Ukrainos gynėjai gina visą Europą, nes nugalėjusi Ukrainą Rusija nesustos. Taigi, Vakarai turėtų būti labai suinteresuoti ginklų siuntimu Ukrainai.

(147)
(8)
(139)

Komentarai ()