[Žinios trumpai] Okupantai įsiutę, nieko negali padaryti: Chersono srityje masinis pasipriešinimas, padėtis darosi kritinė  ()

Vos tik Chersonas buvo okupuotas, mieste prasidėjo protestai. Nors dabar jų nematyti, galima neabejoti, kad tie patys vietiniai gyventojai nėra patenkinti rusų valdžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kolaborantas Kirilas Stremosovas, prisistatantis kaip karinės administracijos vado pavaduotojas, skundžiasi, kad mokytojai ir gydytojai nenori bendradarbiauti ir laukia krašto išvadavimo. „Pasakysiu tiems, kurie nuoširdžiai tiki, kad greitai bus kažkoks išvadavimas - mums nerūpi, mes nekreipiame dėmesio“, pyksta Stremosovas.

Pasak jo, vietiniai gydytojai ignoruoja savo priesaiką ir lojalumą Ukrainos žmonėms, nes atsisako dirbti okupacijos laiku. Pasak jo, tai - tik laiko švaistymas. „Visi kurie vykdo sabotažą savo darbe, visi kurie nepareiškia savo pozicijos dėl ateities Rusijos Federacijoje, būsite pašalinti artimiausiu metu. Daug jūsų bus nubausti, nes taip negalima“, širsta kolaborantas.

Chersone okupantams trūksta vandens, maisto ir, pasirodo, žmonių. Stremosovas prašo okupacinės valdžios duoti jam žmonių, kad jis galėtų spręsti problemas. O tų problemų ateityje bus daugiau, nes mažai kas čia užsinorėjo rusiško paso. Žmonės laukia išvadavimo. Kai kolaborantai tai supras, jiems teks bėgti į Krymą ir tikėtis, kad Rusija jų nepaliks.

 

Sunku pasakyti, ką Rusija yra numačiusi Chersono sričiai. Viena vertus, atvirai kalbama apie jos aneksiją. Bet, kita vertus, nuo ukrainiečių jį gina sena technika. Gali būti, kad Rusija nori panaudoti Chersoną kaip derybų objektą - sutiktų jį atiduoti mainais už, pavyzdžiui, Krymo pripažinimą Rusijai.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: