[Žinios trumpai] Va čia tai kvailumas! Paaiškėjo, kaip buvo sunaikinta Rusijos profesionalių samdinių „Wagner“ bazė Stachanove  ()

„Wagner“ bazė Stachanove buvo sunaikinta dėl vaizdo įrašo iš „TikTok“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-15 [Žinios trumpai] Va čia tai kvailumas! Paaiškėjo, kaip buvo sunaikinta Rusijos profesionalių samdinių „Wagner“ bazė Stachanove  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė, anot tyrėjo Kirilo Michailovo, bando nuslėpti Rusijos samdinių žūties Luhansko srityje faktą.

Rusijos „Wagner“ samdinių bazės sunaikinimas okupuotoje Kadievkoje (Stachanove) tapo įmanoma socialinio tinklo „TikTok“ vaizdo įrašo dėka. Tokią nuomonę išsakė Konfliktų žvalgybos grupės (CIT) analitikas Kirilas Michailovas.

„Wagner“ bazė, pasak Kirilo Michailovo, buvo surasta dėl vaizdo įrašo, kurį įsibrovėliai įrašė ir paskelbė „TikTok“ socialiniame tinkle. Analitikas tvirtina, kad vaizdo įrašą samdiniai nufilmavo jaunimo sporto mokykloje – už kelių šimtų metrų nuo stadiono esančioje įstaigoje, kurią įsibrovėliai pavertė savo baze.

„Situacija tokia. Pamatėme šį vaizdo įrašą, sužinojome, kur jis buvo nufilmuotas, nusiuntėme ten droną ir jis jau surado šią bazę stadione, kuri ir buvo sunaikinta“, - tęsė CIT grupės analitikas, pasakodamas apie „vagneriečių“ sunaikinimo detales.

Michailovas tvirtina, kad RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė nuo „Wagner“ bando nuslėpti samdinių žūties faktą, tai liudija „Luhansko liaudies respublikos nepaprastųjų situacijų ministerijos ataskaita“. Dokumente okupantai teigia, kad nurodytoje teritorijoje buvo 22 žmonės, kuriuos užpuolė Ukrainos kariškiai.

 

„Jie aprašo tik dvi pagyvenusias moteris. Kur dar 20? Neaišku. Jie pripažįsta, kad stadionas buvo sugriautas, todėl galima daryti prielaidą, kad šie 20 [asmenų], apie kuriuos ataskaitoje nieko nėra, yra „vagneriečiai“, kurie ir žuvo“, – pabrėžė Michailovas.

Pasak CIT analitiko, tai ne pirmas kartas, kai Rusijos kariai per socialinius tinklus parodo savo pozicijas. 

Birželio 9 dieną žiniasklaida pranešė apie sunaikintą „Wagner“ bazę Stachanove, kuri buvo įrengta vietiniame stadione. Žurnalistas Romanas Bochkala tvirtino, kad po artilerijos apšaudymo išgyveno tik vienas rusų samdinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: