[Žinios trumpai] Po paslaptingų incidentų serijos okupantai Mariupolyje nebesijaučia saugūs: kalbama, kad prasideda partizaninis judėjimas  ()

Rusija jau kurį laiką kontroliuoja visą Mariupolį, tačiau ramu jiems čia nebus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-16 [Žinios trumpai] Po paslaptingų incidentų serijos okupantai Mariupolyje nebesijaučia saugūs: kalbama, kad prasideda partizaninis judėjimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenko teigia, kad mieste sudeginti du Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos sunkvežimiai. Vienas rusų pareigūnas iš ministerijos buvo nužudytas. Andriuščenko teigia, kad pasyvus Mariupolio gyventojų pasipriešinimas perauga į aktyvią fazę.

Birželio 9 dieną du vilkikai ir trys puspriekabės sudegintos aikštelėje prie Taganrogo greitkelio. Okupantai pripažino, kad tai - padegimas. Birželio 11 dieną nežinomas asmuo nudūrų Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūną.

Tegul tai - pavieniai atvejai, bet jie vers okupantus atidžiaus dairytis per petį. Net ir tie žmonės, kurie įprastai palaikytų Rusiją, nėra patenkinti. Stipriai apgriautame mieste kyla potvyniai, nes okupantai bando įjungti vandentiekį, nors dabar jis visas yra sugadintas. Vietiniai griuvėsiuose ieško savo giminaičių, stengiasi įsigyti nors kokias nors ryšio priemones. Didžiojoje miesto dalyje nėra nei elektros, nei vandens, nei dujų. Kyla Choleros grėsmė, nes žmonės geria nešvarų vandenį. Kadaise miestiečiais save laikę Mariupolio gyventojai dabar kiemuose ant laužų kepa bulves. Net jei jie anksčiau laikė Rusiją savo drauge, jie supranta, kad kai miestas buvo valdomas ukrainiečių, taip nebuvo. Ir greito atstatymo tikėtis neverta.

 

Taigi, okupantų laukia sunkūs laikai. Stovėdami svetimoje žemėje jie net negali efektyviai tirti išpuolių. O baimė yra ne mažiau bloga nei slapti Mariupolio gyventojų judėjimai.

(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: