[Žinios trumpai] Rusų kariai virsta klipatomis: skelbia šokiruojančias gydymo sąlygas  ()

Rusijos kariai masiškai skundžiasi netinkamu gydymu po traumų: nepakankamai gydomi įsibrovėliai vėl metami į mūšį su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės būriai skundžiasi dėl prastos medicininės priežiūros, kurią sužeistiesiems užpuolėjams teikia Rusijos ligoninių personalas.

Žemas medicininės priežiūros lygis siejamas su daugybe sužeistųjų, atvykusių iš Ukrainos teritorijos po kovų su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. Kariškiai po paviršutiniško gydymo vėl siunčiami į karą, o tai dar labiau sumažina okupantų kovines galimybes.

Apie tai remdamasis kariniais šaltiniais rašo žurnalistas Romanas Cimbaliukas.

Savo kanale „Telegram“ jis pažymi, kad Rusijos Federacijos karinės prokuratūros sulaukia didžiulių Rusijos kariškių kreipimųsi dėl netinkamos medicininės priežiūros.

„Dėl didelio sužeistųjų skaičiaus, atvykstančių iš „specialiosios karinės operacijos“ Ukrainos teritorijoje, ligoninės neteikia kokybiškų medicinos paslaugų ir nepakankamai gydo kariškius, o po to jie siunčiami tęsti tarnybos į savo karinius dalinius. Dėl nekokybiško ir nepilno gydymo šios kategorijos kariškių sveikatos būklė negerėja, o, priešingai, sukelia rimtų komplikacijų“, – rašo žurnalistas, remdamasis kariniu šaltiniu.

 

Remiantis gauta informacija, daugiausia užklausų sulaukia 83-iosios atskirosios oro puolimo brigados (karinis vienetas 71289, Usurijskas, Rusijos Federacijos Primorės kraštas) ir 74-osios atskirosios motorizuotųjų šaulių brigados (karinis vienetas 21005, Kemerovo sritis, Jurgos rajonas) kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()