Ambicingas Teksaso startuolis žada aviacijos revoliuciją – iš Los Andželo į Tokiją vos per 1 valandą: kaip taip įmanoma? (Video)  ()

Teksaso aviacijos ir kosmoso bendrovė paskelbė apie lėktuvą, kuris, jos teigimu, skraidins keleivius aplink pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Venus Aerospace“ startuolis, įsikūręs Hiustone, Teksase (JAV) teigia, kad 9 machų greitį išvystantis hipergarsinis orlaivis galės „per vieną valandą apkeliauti visą pasaulį“.

Įmonė pristatė savo pirmąjį konceptualų transporto priemonės dizainą „Stargazer“ šį mėnesį „Up.Summit“ konferencijoje Bentonvilyje, Arkanzaso valstijoje.

Naujasis hipergarsinis „Stargazer“ kosminis lėktuvas turės galimybę pakilti ir leistis ikigarsiniu režimu įprastuose oro uostuose, prieš skrisdamas hipergarsiniu būdu. Baigtas „Stargazer“ bus 30,5 metro pločio ir 46 metrų ilgio. Jame galės tilpti 12 keleivių.

Pasak bendrovės, „Stargazer“ išsilygins ir įsibėgės iki 9 machų, kai pakils iš įprasto oro uosto ir pasieks 52 00 metrų aukštį. Atstumai, kuriais įprastu lėktuvu skristumėte didžiąją paros dalį, bus įveikti maždaug per valandą.

„Venus“ transporto priemonių inžinierių komanda dirbo ties projektu nuo tada, kai įmonė buvo įkurta 2020 m.

„Venus Aerospace“ atstovas paaiškino: „mes statome pirmąjį pasaulyje kosminį lėktuvą, galintį skristi hipergarsiniu greičiu atmosferos pakraščiu. Erdvėlaivis gali pakilti iš Los Andželo ir nusileisti Tokijuje per valandą, o tada grįžti atgal, kad parskraidintų jus namo vakarienės“.

 

„Venus Aerospace“ teigia, kad per pastaruosius metus suprojektavo ir pastatė savo technologinį demonstracinį variklį, atliko pagrindinius eksperimentus hipergarsiniuose vėjo tuneliuose ir varomosios jėgos bandymo įrenginiuose visoje JAV ir pradėjo antžeminių bandymų kampaniją Hiustono kosminiame uoste.

Per ateinančius metus startuolis planuoja pradėti ikigarsinio ir viršgarsinio skrydžio bandymus devynis kartus didesniu garso greičiu.

„Venus Aerospace“ įkūrė Sarah „Sassie“ Duggleby, anksčiau dirbusi „Virgin Orbit“ paleidimo sistemų inžinerijos ir misijų valdymo konsultante, ir daktaras Andrew Duggleby, buvęs „Virgin Orbit“ paleidimo operacijų vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()