[Žinios trumpai] Ukraina pirmą kartą smogė virtinei Krymo naftos gręžimo platformų Juodojoje jūroje – jau sulaukė griežtos Rusijos reakcijos  (7)

Rusijos aneksuoto Krymo vadovas apkaltino Ukrainą apšaudžius naftos gręžimo platformą Juodojoje jūroje prie pusiasalio krantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šį rytą priešas smogė „Chernomorneftegaz“ gręžimo platformoms. Aš susisiekiu su kolegomis iš Gynybos ministerijos ir FSB. Stengiamės gelbėti žmones“, - rašė Aksjonovas „Telegram“.

Aksionovas valstybinei televizijai sakė, kad trijuose atakuotose bokštuose dirbo 109 darbuotojai ir 21 iš jų buvo evakuotas. Jis sakė, kad dingusių darbuotojų paieška ir gelbėjimas tęsiasi.

Ukrainos pareigūnai tariamos atakos kol kas nekomentavo.

Rusijos žemųjų rūmų Valstybės Dūmos įstatymų leidėjas Michailas Šeremetas sakė, kad Maskva atsakys „atsakomaisiais smūgiais“ Ukrainos „sprendimų priėmimo centrams“.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo šaltinį, sakiusį, kad Ukrainos kariuomenė atakavo naftos gręžimo platformas netoli Tarchankuto, pusiasalio pietvakarinio kyšulio.

 

„Chernomorneftegaz“ yra naftos ir dujų įmonė, eksploatuojanti dujų ir naftos telkinius Juodojoje ir Azovo jūrose.

Ši ataka yra pirmasis Ukrainos išpuolis prieš jūrinę energetikos infrastruktūrą Kryme nuo Maskvos invazijos pradžios vasario pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(3)
(176)

Komentarai (7)