„Nėra jokio raudonojo mygtuko“: karo ekspertas atskleidė, kas saugoma Putino „branduoliniame lagamine“ (Video)  (4)

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Olegas Ždanovas nusprendė „atskleisti“ plačiai paplitusį mitą, kad Rusijos diktatoriaus Putino „branduoliniame lagamine“, kurį nešiojasi vienas iš jo asmens sargybinių, yra „raudonas mygtukas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ten nėra „raudonojo mygtuko“, – paaiškino ekspertas.

Ždanovo teigimu, lagamine (kuris vadinamas „čegetu“) yra seifas su elektronine spyna, kuri įjungiama paimant pirštų atspaudus (gali būti tinklainė, piršto atspaudas, gali būti ir vienas, ir kitas). Kai atidarai seifą, yra kodas. Kodas išduodamas, pridedamas prie įsakymo ir nuleidžiamas pagal komandą. Kiekviename etape šis kodas yra patikrinamas ir prie jo pridedama dalis.

„Galų gale paleidimo priemonėje, įvedus šį kodą, atrakinama operatoriaus pultas, kurioje yra „raudonas mygtukas“ – pasukamas raktas ir paspaudžiamas mygtukas „Pradėti“ – ir raketa palieka pradinę padėtį. Tokia yra procedūra“, - sakė Ždanovas.

Anot jo, seifas turi GPS švyturėlį, kad jo niekur nebūtų galima pasiimti. Anksčiau, priduria Ždanovas, lagaminas buvo net prirakintas antrankiais prie jį nešančio asmens rankos. Šis asmuo yra „pirmoje eilėje“ šalia branduolinės energetikos vadovo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)

Komentarai (4)