[Žinios trumpai] Baltarusijoje, 30 km nuo Ukrainos sienos, buvo pastebėtas artilerijos ir tankų perkėlimas  ()

Gomelyje, Baltarusijos mieste, esančiame vos per 30 km nuo Ukrainos, pastebėtas didelis savaeigės artilerijos ir tankų judėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad užfiksuotas traukinys su maždaug 17 tankų ir 18 savaeigių 122 mm pabūklų „2S3 Akacija“. Jie juda į pietus, kur geležinkelis baigiasi aklaviete - čia šį sunkiosios ginkluotės krovinį galima iškrauti.

Ukrainos generolas Oleksijus Gromovas anksčiau teigė, jog žino, kad Baltarusijoje iš saugyklų aktyviai traukiama technika, bet ji bus atiduota Rusijos pajėgoms, kurioms pradeda trūkti ginklų. 

Į pietus nuo Gomelio Ziabrovkos aerodrome užfiksuotos galimai karinio objekto statybos - manoma, kad kuriama bazė, kur įsikurs rusų kariai. Tai kelia nerimą, nes Ukrainos žvalgyba nemano, kad Baltarusijos kariniai daliniai savarankiškai galėtų pulti Ukrainą - greičiausiai jie būtų grupuojami su Rusijos kariais. Tam reikėtų ruoštis bent 3-4 savaites. Iš tikrųjų, 2-3 savaičių reikėtų rusų dalinių grįžimui į Baltarusiją, kurią jie paliko po nepavykusio Kyjivo puolimo.

Kol kas Ukraina situaciją vertina šaltai - Baltarusijoje fiksuojamos pratybos, kurios nesant dabartinei situacijai nebūtų laikomos grėsme. Manoma, kad kol kas didžiausia baltarusių keliama grėsmė - sabotažo ir žvalgybos akcijos. Na ir tai, kad Rusija gali naudoti Baltarusijos teritoriją kaip savo - iš ten gali kilti raketos ir lėktuvai.

 

Be to, situacija gali pasikeisti. Anksčiau buvo kalbama, kad Rusija gali inscenizuoti Ukrainos atakas prieš Baltarusiją, kad baltarusių akyse pateisintų galimą Baltarusijos pajėgų puolimą prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()