[Žinios trumpai] Arestovičius apie tai, kaip išdūrė orkus: „jie ir toliau leido sviedinius tuščiose pozicijose. Tai yra puikus būdas išsaugoti savo kariuomenę“  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad pareiškimas dėl Ukrainos gynybos pajėgų atsitraukimo iš Severodonecko buvo paskelbtas praėjus vienai dienai po to, kai jos buvo išvestos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai žurnalistas paklausė, kas nutiko Severodonecko gynybai, ir kodėl buvo atšaukti Ukrainos daliniai, nes anksčiau buvo pareikšta, kad situacija yra sunki, bet kontroliuojama, Arestovičius atsakė, kad karinė-politinė vadovybė negali iš anksto daryti pareiškimų dėl Ukrainos kariuomenės pasitraukimo.

„Tokios yra karinės informacijos pateikimo taisyklės. Juk mes negalime iš anksto pasakyti priešui, kad ketiname išvesti karius. Tai iš karto sukeltų pavojų mūsų kariuomenei. Beveik dieną ar daugiau nesakėme, kad jau atitraukėme savo karius, nes priešas ir toliau leido sviedinius į tuščias pozicijas. O tai reiškia, kad taip galėjome išsaugoti savo kariuomenę“, – kalbėjo Arestovičius.

Jis sakė, kad nuo pat pradžių vadovybė nesvarstė ginti Severodonecko, nes miestas buvo spąstai rusams.

 

„Mes juos ten įviliojome, jie prikaupė pajėgų. Tada smogėme priešui, jis patyrė didelių nuostolių. Dabar mūsų užduotis yra daryti nuostolius Rusijos kariuomenei tol, kol ji nebegalės judėti į priekį. Taigi mes sudarome sau sąlygas kontratakai“, – sakė prezidento patarėjas.

Pasak Arestovičiaus, kol priešas turi potencialą pulti, jo neįmanoma kontratakuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: