[KARŠTA NAUJIENA] Ukraina švenčia milžinišką pergalę! Rusijos kariuomenė palieka Ukrainos Gyvačių salą – vaizduose: kas liko iš salos (Foto)  ()

Pasak Ukrainos kariškių, rusai dviem greitaeigiais kateriais evakavo garnizono likučius. Dabar sala dega ir girdisi sprogimai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-30 [KARŠTA NAUJIENA] Ukraina švenčia milžinišką pergalę! Rusijos kariuomenė palieka Ukrainos Gyvačių salą – vaizduose: kas liko iš salos (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė paliko Gyvačių salą Juodojoje jūroje dėl sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų. Apie tai feisbuke pranešė operatyvinė komanda „Pietūs“.

Agentūros teigimu, Rusijos ginkluotosios pajėgos teritoriją paliko po sėkmingos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų ir artilerijos padalinių operacijos. Garnizono likučius iš salos rusai evakavo dviem greitaeigiais kateriais. Dabar sala dega ir girdisi sprogimai, o galutiniai operacijos rezultatai tikslinami pasitelkus žvalgybą.

„Insider.UA“ žiniomis, sprogimais Gyvačių saloje aidėjo per naktį, juos surengė rusai, naikindami įrangą ir dokumentus.

Taip pat yra informacijos, kad vienas iš keturių sraigtasparnių Ka-52, kuris birželio 29 d. vakare skrido į salą, dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbo buvo apgadintas ir nukrito į jūrą tarp salos ir Odesos dujų telkinio.

Ką sako Rusija

Informaciją apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų pasitraukimą iš salos patvirtino ir Rusijos gynybos ministerija bei pareiškė, kad tai buvo padaryta kaip „geros valios“ žingsnis. Ji pridūrė, kad tokiu būdu Rusijos Federacija visam pasauliui parodo, kad netrukdo ukrainietiško maisto eksportui jūra.

„Taigi pasaulio bendruomenei buvo įrodyta, kad Rusijos Federacija nesikiša į JT pastangas organizuoti humanitarinį koridorių žemės ūkio produktų eksportui iš Ukrainos teritorijos. Dabar žodis priklauso Ukrainos pusei, kuri dar neišvalė Juodosios jūros pakrantės nuo savo minų, įskaitant uosto akvatoriją“, – teigė ministerija.

 

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos kariuomenė nuolat atakavo Rusijos okupuotą salą. Birželio 28 d. dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos saloje nustojo veikti radarų stotis, todėl rusai negalėjo prie jos priartėti. Taip pat buvo pranešta, kad per visą laiką RF ginkluotosios pajėgos prarado tris oro gynybos sistemas „Pantsir-S1“.

Gyvatės sala Rusijos pajėgoms turėjo pagrindinę strateginę reikšmę nuo pirmųjų karo dienų vasario mėn. Rusų kareiviai panaudojo forpostą oro gynybos ir raketų sistemoms įrengti bei įtvirtinti Rusijos kontrolę Juodojoje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: