[Žinios trumpai] „Labas, Krymo tilte!“ Arestovičius trina rankomis ir žada sensacingą ataką (Video)  ()

Krymo tiltas, kuriuo Rusijos Federacija užėmė Ukrainos pietus, gali tapti kitu Ukrainos smūgio taikiniu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-10 [Žinios trumpai] „Labas, Krymo tilte!“ Arestovičius trina rankomis ir žada sensacingą ataką (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas nusprendė Ukrainai perduoti ne tik tris papildomas daugkartinio paleidimo raketų sistemas HIMARS, bet ir joms skirtus tolimojo nuotolio sviedinius. Ukrainos ginkluotosios pajėgos su jų pagalba galės smogti į taikinius iki 300 km atstumu.

Savo „Telegram“ paskyroje situaciją komentavo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Jis užsiminė, kad Krymo tiltas, kuriuo pasinaudojusi Rusijos Federacija užėmė Ukrainos pietus, gali tapti kitu Ukrainos smūgio taikiniu.

„Gera naujiena yra ta, kad amerikiečiai siunčia raketas, kurios gali pataikyti į taikinį iki 300 km atstumu. Taip pat papildomų sviedinių. Labas, Krymo tilte" – rašė Arestovičius.

„Feigin LIVE“ „YouTube“ kanalo eteryje jis pažymėjo, kad HIMARS jau pradėjo keisti situaciją fronto linijoje. Per pastarąsias dvi savaites Rusijos ginkluotųjų pajėgų okupacinio kontingento Ukrainoje puolimo potencialui buvo rimtai pakenkta.

„Dabar HIMARS tiek daug, kad jiems teikiamos pirmos eilės užduotys ir tikslai: tai operatyvinio-taktinio lygio sandėlių naikinimas. Tai sandėliai, aprūpinantys karius ginklų amunicija. Mes juos sitemingai „ištaškome“. Per dvi savaites turbūt jau virš 20“, – kalbėjo OP vadovo patarėjas.

 

Jis pabrėžė, kad tai didžiulė Rusijos kariuomenės problema, nes iš jos atimama galimybė sukaupti materialinius ir techninius resursus sėkmingam puolimui. Logistinės grandinės, maitinančios RF ginkluotųjų pajėgų grupes, žlunga.

Siekdami išsaugoti savo sandėlius, rusai siekia juos perkelti už HIMARS žudymo zonos (60-70 km). Ir tai smarkiai kerta įsibrovėlių potencialui. Sėkmingas puolimas, pasak Arestovičiaus, galimas, jei sandėliai yra arčiau nei 60 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(1)
(180)

Komentarai ()