[Žinios trumpai] Prasidėjo katastrofa dėl geležinkelių, Ukrainos spec. pajėgos jau vaikšto okupuotame Berdianske ir Mariupolyje, rusai nieko negali padaryti  (1)

Geležinkelio ryšio nebuvimas Rusijos kariuomenei yra katastrofa. Okupantai visada kovoja pririšti prie geležinkelio, kad būtų užtikrintas įrangos, degalų bei tepalų tiekimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dabar neveikia geležinkelio linija Tokmako kryptimi, o tai Rusijos kariuomenei itin nemalonu, sakyčiau net katastrofiška. Jie visada kariauja, tiksliau, yra pririšti prie geležinkelio, kad aprūpintų savo kariuomenę“, teigia karybos ekspertas Olegas Ždanovas

Anot jo, Ukrainos gautos raketinės artilerijos sistemos HIMARS keičia karo taktiką. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai taikosi į Rusijos sandėlius, o tai apsunkina tolesnių Rusijos operacijų perspektyvas.

„Beje, šiandien buvo pridėtas Tokmakas. Ką jiems pavyko perkelti į Tokmaką ir ten sutelkti sandėliuose, nebėra. Įvyko naktinis smūgis Tokmake – HIMARS viską sunaikino. Todėl šaudmenų ir degalų bei tepalų sandėlio nebėra“, apie naują ukrainiečių ataką papasakojo Ždanovas.

Jis pasakojo, kad partizaninis judėjimas įgauna pagreitį įvairiuose laikinai okupuotuose Ukrainos miestuose. Užpuolikams priešinasi ir vietos gyventojai, ir Ukrainos gynėjai.

 

„Kaip? Specialiųjų operacijų pajėgos yra partizaninio judėjimo organizavimo pagrindas. O dėl to, kad Rusijos Federacija neturi pakankamai pajėgų ir priemonių tvirtam frontui, tegiama, kad mūsų specialiosios pajėgos kartais net vaikšto Berdianske ir Mariupolyje. Ir tada vyksta sprogimai. Tai ir vietinis pasipriešinimas, paremtas savanorių junginiais, ir specialiųjų operacijų pajėgų bendras darbas“, – teigia Ždanovas.

(292)
(2)
(290)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: