[Žinios trumpai] Fantastiška Ukrainos pergalė, prasidėjo masinis grūdų vežimas! Dunojaus deltoje fiksuojamas rekordinis laivų kamštis, laukia virš 100 laivų  ()

Dunojaus deltoje laivų kamštis: eilėje stovi apie 130 laivų su ukrainietiškais grūdais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie 130 laivų su ukrainietiškais grūdais laukia eilėje, kad įplauktų į Rumunijos Sulinos kanalą. Prie Dunojaus deltos susidarė daugybės laivų kamštis, liudija stebėjimo tarnybos „Marinetraffic“ duomenys.

Spūstys susidarė dėl to, kad pirmą kartą nuo didelio masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Rumunijos vandenyse suaktyvėjo laivyba. Sulinos kanalas yra vienpusis, todėl iškilo sunkumų įplaukiant, laivams gali tekti laukti savaites.

Ukrainos jūrų uostų administracija paskelbė, kad atnaujina laivybą Dunojaus-Juodosios jūros kanalu po to, kai Gyvačių sala buvo išlaisvinta nuo Rusijos okupacijos.

 

Ukrainos infrastruktūros ministerijos duomenimis, prieš kelias dienas buvo atnaujintas žemės ūkio produktus gabenančių laivų praplaukimas Bystry Dunojaus upės žiočių kanalu.

Kartu pranešama, kad grūdų eksportas Dunojaus kanalu neleidžia Ukrainai pasiekti net dalies ankstesnių eksporto apimčių, nes žiočių gylis neleidžia praplaukti dideliems laivams, transportuojantiems grūdus. Tačiau tai vis tiek pergalė ir geriau, nei buvo iki šiol.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(0)
(109)

Komentarai ()