Putinas įsiutęs, lekia galvos: dingo kelios „Armata“ tankų divizijos, naujos kartos naikintuvas, tūkstančiai sraigtasparnių ir 600 lėktuvų  ()

Dėl pasikartojančių okupacinės armijos nesėkmių Ukrainoje atsistatydino Rusijos Federacijos vicepremjeras Jurijus Borisovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas vykdo reguliarius valymus, reaguodamas į Rusijos armijos, kuri prieš beveik 150 dienų įsiveržė į Ukrainą, bejėgiškumą. Okupacinės pajėgos į svetimą šalį įsiveržė daugiausia sovietine technika, nesugebėjo užimti Kijevo ir išnaudojo beveik visas didelio tikslumo raketas.

Liepos 12 d. Rusijos žiniasklaida tarpusavyje kovojo pranešdama apie vicepremjero Jurijaus Borisovo, atsakingo už okupacinės šalies gynybos pramonę, atsistatydinimą.

Nuo 2012 metų Rusijos Federacijos gynybos pramonei buvo išleista 20 trilijonų rublių (331 mlrd. eurų) su lengva arba, tiksliau, „auksine“ Borisovo ranka. Jis pažadėjo, kad Rusijos armiją sudarys 70% modernių ginklų: kariai turėjo turėti kelias „Armata“ tankų divizijas, naujos kartos naikintuvą, tūkstančius sraigtasparnių ir 600 lėktuvų.

 

Po daugiau nei keturių karo mėnesių Rusijos kariuomenė prarado apie 37 600 žmonių, orlaivių, sraigtasparnių, MLRS ir oro gynybos nuostoliai siekia šimtus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudegino tūkstančius tankų, šarvuočių ir pėstininkų kovos mašinų. Borisovo planas pasirodė esąs butaforinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(3)
(231)

Komentarai ()