[Žinios trumpai] Karybos ekspertas paviešino paslaptį, iš kur Ukraina gauna tikslias koordinates HIMARS smūgiams - yra du šaltiniai, jie veikia kaip tandemas  (1)

Gilios HIMARS raketų atakos į rusų pajėgų užnugarį jau neša vaisių - dėl sunaikintų amunicijos sandėlių mažėja rusų artilerijos atakų skaičius. Bet tikslioms HIMARS atakoms reikia tų objektų koordinačių - iš kur jos gaunamos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina tikslias Rusijos pajėgų objektų koordinates gauna mažiausiai iš dviejų šaltinių - partizanų, veikiančių Luhansko teritorijoje ir stebinčių rusų karius, ir JAV bei Jungtinės Karalystės teikiamos žvalgybos informacijos. Tai televizijos kanalo „FreeDom“ eteryje pasakojo karybos ekspertas Sergejus Grabskis.

Grabskis taip pat paaiškino, kodėl Rusija sustiprino karinės technikos tiekimą Donbasui ir kodėl tai jiems nepadės.

„Jei kalbame apie pietinę kryptį, tai rusai, kaip ir mes, puikiai suvokia išskirtinę strateginę vadinamojo Chersono placdarmo reikšmę ir kodėl jiems svarbu išlaikyti Ukrainos pietus savo kontrolėje. Todėl jie visais įmanomais būdais ten stengiasi stiprintis.

Kalbant apie rytus, čia, kaip matome, juda oro gynybos sistemos, todėl čia galima daryti prielaidą, kad priešas taip desperatiškai siekia užkirsti kelią atakoms prieš jį, ypač svarbiausius objektus Donbaso teritorijoje. Tačiau juos reikia įtikinti, kad jie neturi jokios gynybos nuo HIMARS, ir jie turi laikyti savaime suprantamu dalyku, kad jokia oro gynybos sistema jiems nepadės“, – apibendrino jis.

(142)
(2)
(140)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: