[Žinios trumpai] Įspūdingas pasiekimas: rusai iš Ukrainos jau išveža daugiau karinės technikos nei įveža  ()

Rusijos kariuomenė pradeda susidurti su rimtomis problemomis, bandydama papildyti Ukrainos teritorijoje sunaikintą karinę techniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos, vykdydamos karo veiksmus Ukrainos teritorijoje, patiria didelių karių ir karinės technikos nuostolių. Netekus modernesnės ginkluotės, nuostolius jiems tenka kompensuoti sena sovietine technika. Tai, remdamasis savo šaltiniais, pranešė karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ jis pažymėjo, kad iš laikinai okupuoto Krymo teritorijos į žemyninę Ukrainos dalį neseniai buvo perkelti 248 vienetai karinės technikos. Priešinga kryptimi buvo išvežta 260 įrenginių, tarp jų ir sugadintų.

„Tai yra, jie daugiau eksportuoja nei importuoja. Na, o dėl kokybės - geležinkelio stoties rajone buvo matyti traukiniai su tankais T-62. Iš traukinio buvo kraunami ne tik šitie kolektyvinės savižudybės pavyzdžiai, bet ir SAM TOR, ko gero, M2. Apskritai jie bando kuo labiau sutankinti oro gynybą Chersono srityje“, – pabrėžė jis.

 

Be to, rusams tenka susidurti su sudėtinga logistika, nes karui su Ukraina skirta technika dažnai turi būti atvežta iš Rusijos Federacijos Tolimųjų Rytų.

(49)
(2)
(47)

Komentarai ()