[Žinios trumpai] Kuriozas Luhanske: kariauti atsisakiusius rusų karius užrakino garaže – bet čia dar ne blogiausia  ()

Atsisakančių kariauti rusų karių daugėja, todėl karininkai imasi vis griežtesnių priemonių – kuriozinis įvykis nutiko Luhanske.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės kariai, nenorintys dalyvauti kare, iš garažo bus pervežti į tardymo izoliatorių prie laikinai užimto ​​Luhansko.

Dešimt Rusijos kariuomenės 11-osios atskirosios puolimo brigados karių vadai uždarė garaže, nes jie atsisakė dalyvauti visapusiškame kare prieš Ukrainą. Karius ruošiamasi išsiųsti į tardymo izoliatorių. Apie tai praneša leidinys „Current time“, remdamasis sulaikyto Rusijos kariuomenės kolegos, jefreitorio (kapralo) Iljos Kaminskio žodžiais.

„Rusų kariai laikomi uždaryti garaže. Kartą per dieną šeriami kažkokia koše, rytoj bus išsiųsti į tardymo izoliatorių", – sakė šaltinis.

Žurnalistų teigimu, šios brigados kariai anksčiau skundėsi, kad negali mesti tarnybos, o jų vadovybė darė spaudimą ir grasino išsiųsti į areštinę dėl atsisakymo vykdyti įsakymus. Leidinyje rašoma, kad 78 Rusijos kariškiai planavo pasitraukti ir palikti Ukrainą, tačiau po vadų spaudimo apie 50 iš jų persigalvojo.

Jefreitorius Ilja Kaminskis vis dar yra pasiryžęs grįžti namo. Pasak jo, brigados vadovybė grasina atsisakiusius kariauti išsiųsti į tardymo izoliatorių prie laikinai užimto ​​Luhansko.

 

Kaminskis pridūrė, kad pas juos atvyko Chersono ir Dniepropetrovsko sričių karinių tyrimų skyriaus darbuotojai, kurie privertė rašyti aiškinamuosius raštus su pareiškimu apie pasirengimą kariauti Ukrainoje.

„Mūsų ataskaitos buvo suplėšytos, nepriimtos. Kalbėsiu už save, parašiau apie 20 pranešimų. Nė vienas nebuvo priimtas. Prieš tris mėnesius man gimė dukra. Aš vis dar jos nemačiau“, – sakė kareivis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()