[Žinios trumpai] Didžiausias ginklų tiekėjas įspėjo Pentagoną dėl ginklų: reikia skubių sprendimų, tokiems dalykams niekas nesiruošė  ()

Vakarų šalys neturi didelių ginklų atsargų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys nekaupė ginklų ilgam ir intensyviam karui. Ginklų kompanijos dabar laukia „aiškaus poreikio signalo“ iš vyriausybių, siekdamos išsiaiškinti, ar karinė pramonė gali ir toliau išlaikyti tokį ginklų tiekimo tempą.

Tai pareiškė „Northrop Grumman“ generalinė direktorė Cathy Warden, rašo „Financial Times“.

„Northrop Grumman“ (aviacijos, kosmoso ir karinės pramonės kompanija) yra vienas didžiausių pasaulyje Pentagono rangovų.

„Nesakyčiau, kad mūsų sandėliai yra tušti, bet jeigu mums bus pateikta prognozė, kad toks pat paklausos lygis išliks dar kelerius metus, tai tikrai nebus tai, kuo rėmėmės kurdami savo atsargas“, – aiškino Cathy Warden.

Kaip žinia, „Northrop Grumman“ gamina „Bushmaster“ ginklus ir vidutinio kalibro amuniciją, kuri Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tiekiama iš JAV vyriausybės atsargų. Be to, bendrovės sukurtas orlaivis „RQ-4 Global Hawk“ pagal Pentagono ir NATO nurodymus atlieka reguliarius žvalgybinius skrydžius palei Ukrainos sieną.

Kitas svarbus gynybos rangovas „Raytheon“, gaminantis „Stinger MANPADS“, taip pat nurodė, kad įmonei prireiks „šiek tiek laiko“, kad įvykdytų naują užsakymą (gegužę Pentagonas pirmą kartą per 18 metų užsakė 1300 šių sistemų vienetų).

 

Anot C. Warden, JAV kariniai rangovai nuolat palaiko ryšius su Pentagonu, visų pirma tiekdami ginklus Ukrainai.

Ji pažymėjo, kad įrangos pasiūla vis dar atsilieka nuo nurodytų poreikių. Taip yra dėl to, kad trūksta elektroninių komponentų, tokių kaip kabeliai, jungtys ir maitinimo šaltiniai. Laikas, reikalingas gauti tokias dalis, „padvigubėjo arba patrigubėjo“.

C. Warden paminėjo mikroprocesorių saugumą kaip dar vieną iššūkį, nes kai kuriose karinėse sistemose vis dar naudojamos dešimtmečių senumo technologijos. Jos nuomone, pramonė turi „dvejus ar trejus metus nuspręsti, kaip naujos kartos elektroninius komponentus įtraukti į jau sukurtas sistemas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()