[Žinios trumpai] „Bent 100 tokių sistemų ir Rusijos armijai bus chana - pamirš ir branduolinį ginklą“  ()

Ginklai, kuriuos Vakarai tiekia Ukrainai, net ir nedideliais kiekiais, pradėjo palaipsniui keisti situaciją fronte. Visų pirma tai HIMARS daugkartinio paleidimo raketų sistemos, kurios, kaip paaiškėjo, yra absoliučiai pranašesnės už Rusijos artileriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje rašo Rusijos opozicijos atstovas, sociologas Igoris Eidmanas.

„Net keli HIMARS tam tikru mastu pakeitė karo eigą. Jei atsiras bent 100 tokių sistemų, Rusijos armijai bus chana“, – padarė išvadas Eidmanas.

Jis mano, kad toks laikas ateis, nes Vakarai aiškiai siekia padėti Ukrainai laimėti karą, o šiuolaikiniai ginklai tiekiami nuolat.

Kremlius suvokė, kad Ukraina jį sutriuškino, įsitikinęs Eidmanas. Norėdama išvengti tokio negarbingo pralaimėjimo, Rusija suintensyvino Ukrainos šantažą, grasindama jai branduoliniu ginklu. Tokia retorika aiškiai rodo, kad Maskva panikuoja.

Opozicijos atstovas išreiškė viltį, kad nei Kyjivas, nei Vakarai nepasiduos tokiam šantažui. Eidmanas įsitikinęs, kad Kremlius nedrįs paspausti „raudono mygtuko“ net ir karo pralaimėjimo atveju.

 

„Rusijos kariuomenė gali sėkmingai kariauti tik tada, kai turi rimtą ginkluotės pranašumą. Susidūrę su kur kas geriau apginkluotu priešu jie bėgs ir net nebandys traukti savo branduolinio vėzdo, kils toks chaosas, kad iš viso apie tai pamirš“, – užtikrintai pareiškė Eidmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(142)
(4)
(138)

Komentarai ()