[Žinios trumpai] Rusai vagia tiek, kad įsiutę Ukrainos ūkininkai ėmėsi drastiškų priemonių  ()

Ukrainos ūkininkai priversti griebtis kraštutinių priemonių, padegdami laukus laikinai užimtose teritorijose, kad tik derlius neatitektų Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas pareiškė, kad Ukrainos ūkininkai griebiasi kraštutinių priemonių, padegdami laukus laikinai užimtose teritorijose, kad tik derlius neatitektų Rusijos Federacijai. Okupantai vagia ne tik grūdus, bet išveža vaisius ir visus žemės ūkio produktus.

„Okupantai vagia ne tik grūdus, bet ir visą žemės ūkio produkciją – vyšnias, vaisius, žalumynus. Šiandien galima sakyti, kad jie išvežė šimtus milijonų grivinų vertės produkcijos. Ne išvežė, o iš mūsų pavogė“, - sakė jis.

Fiodorovas pridūrė, kad ūkininkai laikinai okupuotoje teritorijoje priversti net padegti laukus, kad derlius neatitektų rusų okupantams.

„Dabar iš Berdiansko uosto ir toliau iškraunami iš mūsų pavogti grūdai, kuriuos auginome kartu su ūkininkais.  Jie (įsibrovėliai – UNIAN) juos išveža ne tik jūra, išveža ir geležinkeliu. Jau išvežta daugiau nei 100 vagonų, o jie skelbia, kad dar bus išvežta 150“, – sakė Fiodorovas.

 

Melitopolio meras užsiminė, kad toks gausus Rusijos užpuolikų žemės ūkio produkcijos eksportas gali reikšti, kad okupantai nesiruošia likti laikinai okupuotoje teritorijoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(11)
(10)

Komentarai ()