Karo ekspertai: jei tai bus daroma sistemingai, po savaitės rusai pajus sunkius padarinius - „ukrainietiškas smauglys ėmė smaugti rusišką paršelį“  ()

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertų teigimu, Ukrainos kariuomenė pirmą kartą atakavo Antonovo tiltą ir nors didelių pažeidimų nėra, tai – dar vienas pavojaus skambutis rusams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iziumo sektoriuje kova Krasnopilės – Dolynos – Bohorodyčnės ruože tęsiasi.

„Orkai pagalvojo, kad jei jie valosi kruvinus snarglius ir intensyviai nepuola, tai ir ukrainiečiai atleis raumenį. Ta proga, remiant aviacijai, sumanė atakuoti Husarivką (tikėtina, kad nuo Balaklijos). Ši gyvenvietė – Iziumo grupuotės užnugaryje (apie 40 km į šiaurės vakarus nuo Iziumo, netoli Balaklijos), ji kritiškai svarbi ukrainiečiams kontroliuojant Sverskij Doneco upės vingį, iš šios teritorijos gynėjai grasina orkų tiekimo keliui Kupianskas – Iziumas (turi galimybę atakuoti minosvaidžiais, artilerija, PKM ir tankų ugnimi)“, – rašo jie.

Anot karybos žinovų, praradus Husarivką, ukrainiečių pajėgos upės vingyje būtų atkirstos, tad toks netikėtas agresoriaus manevras yra logiškas.

Tiesa, anot jų, kaip visada, problemos su išpildymu – ukrainiečiai buvo budrūs ir atmušė tokią ataką.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, trečią dieną tęsiasi intensyvus rusų puolimas link Siversko miesto. Tačiau jokios sėkmės jie nepasiekė.

Visame Hrihorivkos – Verchnokamensko – Ivano-Darivkos – Spirnės – Berestovės ruože ukrainiečiai sėkmingai ginasi.

„Tiesa, panašu, kad iš Bilohorivkos ukrainiečiai pasitraukė. Kai intensyviai puolama Hrihorivka, laikyti pozicijas Bilohorivkoje nebuvo taktinės prasmės, ten buvusios pajėgos galėjo būti atkirstos, tad, tikėtina, ukrainiečiai atsitraukė į Hrihorivką“, – rašo jie.

Bachmuto sektoriuje padėtis be pakitimų, agresoriaus puolimas Soledaro link galutinai išsikvėpė.

Anot ekspertų, kiek piečiau prie Pokrovskės jiems pavyko šiek tiek pasistūmėti į priekį, tačiau gyvenvietę juosia nedidelės aukštumos ir vandens kliūtys, tad ukrainiečių gynybinės pozicijos neblogos.

 

Svitlodarsko ruožo kairiajame flange tęsiasi lokalūs susidūrimai.

Centre agresorius toliau nesėkmingai bando atakuoti Kamjanką ir apeiti Avdijivkoje įtvirtintą rajoną iš šiaurės.

Karo ekspertams panašu, kad puolimas vykdomas nepaisant gyvosios jėgos trūkumo ir silpnos motyvacijos.

„Karo nusikaltėlis Girkinas skelbia turintis vidinės informacijos, jog puolime dalyvaujantys kariai iš anksto įsitikinę, kad patirs nesėkmę“, – rašo jie.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, Pietų kryptyje „smauglys toliau smaugia paršelį“.

Esą ukrainiečiai laiko iniciatyvą savo rankose, atsargiai renkasi atakų vietą ir laiką.

Ir toliau ukrainiečių artilerija ir aviacija daužo rusų karinę infrastruktūrą.

 

Antradienį, anot jų, pirmą kartą atakuotas Antonovo tiltas, didelių pažeidimų nėra, tačiau tai dar vienas pavojaus skambutis rusams.

„Prieš tai daužyta Nova Kachovka, kurioje ne tik vienas iš agresoriaus logistinių centrų, bet ir vienas iš trijų tiltų per Dnieprą Chersono link. Ši tiekimo šaka sutrikdyta, dabar pradedama dirbti ties antra tiekimo šaka – Antonovo tiltu. Jei tai bus daroma sistemingai ir nesustos aktyvumas kontaktinėje linijoje (t.y. bus eikvojami šaudmenys ir degalai), po savaitės orkai gali pradėti jausti resursų trūkumą“, – rašo jie.

Agresorius, pasak ekspertų, taip pat atsako artilerijos, aviacijos ir raketų ugnimi. Atakuojama kontaktinė linija, Mykolaijivo ir Odesos miestų karinė ir civilinė infrastruktūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: