[Žinios trumpai] Iki Černobylio-2 vos vienas žingsnis: skelbia, kokią mirtinai pavojingą nesąmonę Zaporižios AE padarė okupantai  (1)

Rusijos kariai į okupuotos Zaporižios atominės elektrinės 1-ojo galios bloko mašinų skyrių įvežė mažiausiai 14 vienetų sunkiosios technikos su šaudmenimis, ginklais ir sprogmenimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Ukrainos bendrovė „Energoatom“.

Pasak bendrovės, visas priešo arsenalas dabar yra labai arti įrangos, užtikrinančios turbogeneratoriaus veikimą.

„Visų pirma, jis yra šalia pagrindinio rezervuaro su degia alyva, aušinančia garo turbiną. Generatoriui aušinti naudojamas ir sprogstamasis vandenilis“, – teigė bendrovė.

Be to, rusų karinė technika užkerta kelią ugniagesiams ir kitoms specialioms transporto priemonėms patekti į elektrinės pirmąjį mašinų skyrių. Todėl gaisro rizika objekte padidėja, o jo gesinimo galimybės mažėja.

„Jei gaisras kils, tarkim, dėl atsitiktinės šaudmenų detonacijos, jo mastas gali būti lygus tam, kuris įvyko Černobylio avarijos metu“, – perspėja „Energoatom“.

 

Bendrovė pažymėjo, kad Rusijos okupantai ir toliau pažeidinėja visas normas ir reikalavimus, susijusius su atominės elektrinės gaisrine, branduoline ir radioaktyvumo sauga, laikydami sunkiąją techniką, šaudmenis, ginklus ir sprogmenis šios elektrinės mašinų skyriuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(18)
(-11)

Komentarai (1)