[Žinios trumpai] Vokietija neapsikentė ir sureagavo į naujus Rusijos grasinimus dėl karo Ukrainoje  ()

Rusijos pusė kiekvieną kartą pasitelkia naujus argumentus, pažymėjo Vokietijos užsienio reikalų ministerijos vadovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos vadovo Sergejaus Lavrovo pareiškimas apie tariamą karo prieš Ukrainą geografinių uždavinių išplėtimą yra propaganda.

Tokie žodžiai yra tik „nauja propaganda iš Rusijos pusės“, interviu DW sakė Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Berbock.

Anot pašnekovės, rusai kaskart pasitelkia kokius nors naujus argumentus.

„... Dabar jie teigia, kad taip yra dėl karinės paramos Ukrainai. Bet Kyjivą ir kitas Ukrainos dalis jie atakavo ir anksčiau“, – pabrėžė pareigūnė.

Primename, kad 2014 metų pavasarį Rusijos Federacija užgrobė Ukrainos Krymą, o vėliau įsiveržė į Ukrainos rytinę dalį ir rėmė kovotojus, sukūrusius apsišaukėliškas „DLR“ ir „LLR“. Nemažai pasaulio šalių, įskaitant ES valstybes nares, nubaudė Rusiją už jos agresiją įvesdamos sankcijas.

2022-ųjų vasario 24-osios ankstų rytą Rusijos kariuomenė nepaskelbusi karo įsiveržė į Ukrainos teritoriją. Po to Vakarai ir ES sugriežtino sankcijas.

 

Rusijos Federacija sugebėjo užimti daugybę gyvenviečių Ukrainos valstybės rytuose ir pietuose. Liepos 20 dieną Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Rusijos invazijos į Ukrainą „geografiniai“ tikslai išsiplės, jei Vakarų valstybės ir toliau aprūpins Kyjivą tolimojo nuotolio ginkluote.

Pasak Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmitrijaus Kulebos, toks S. Lavrovo grasinimas rodo, kad Rusija nori ne derybų, o kraujo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(8)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: