[Žinios trumpai] Tokio smūgio Rusija nebuvo patyrusi jau labai seniai: MI6 skelbia, kad Kremlius neteko 50 % savo šnipų Europoje  ()

Didžiosios Britanijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovo Richardo Moore'o teigimu, ES šalys į šiaurę išsiuntė daugiau nei 400 Rusijos žvalgybos pareigūnų, kurie veikė prisidengę diplomatine priedanga. Daugelis apsimetinėjo paprastais piliečiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmetiniame Aspeno instituto saugumo forume, surengtame to paties pavadinimo mieste Kolorado valstijoje, Didžiosios Britanijos užsienio žvalgybos tarnybos MI6 vadovas Richardas Moore'as pareiškė, kad Rusija prarado pusę savo galimybių šnipinėti Europoje.

Apie tai praneša CNN.

Tai paaiškinama daugiau nei 400 Rusijos žvalgybos pareigūnų išsiuntimu iš miestų visoje Europoje ir šnipų, kurie apsimetinėjo civiliais, sulaikymu.

Anot Richardo Moore'o, Europos šalys į šiaurę išsiuntė 400 Rusijos žvalgybos pareigūnų, kurie veikė prisidengę diplomatine priedanga.

„Ir mes, JK, vertiname, kad tokiu būdu Rusija prarado pusę savo ankstesnių gebėjimų šnipinėti Europoje“, – sakė Moore'as.

Pasak jo, per pastaruosius kelis mėnesius taip pat buvo aptikta ir deportuota nemažai „nelegalų“ arba Rusijos šnipų, apsimetusių eiliniais piliečiais.

 

Moore'as tikisi, kad Rusijos žvalgyba ir diplomatiniai pareigūnai pamatys, kas vyksta Ukrainoje, ir nuspręs imtis veiksmų prieš sistemą, kaip daugelis darė per 1968-ųjų Prahos pavasarį.

„Mūsų durys visada atviros“, – į klausimą apie galimą agentų verbavimą Rusijos Federacijoje atsakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()