[Žinios trumpai] Fatališka klaida, kainavusi tūkstančius gyvybių: 500 km nuotolio raketas Ukraina galėjo gauti dar iki karo, bet tai niekam nerūpėjo  (2)

Buvo planuota, kad komplekso „Grom-2“ raketos galės smogti į taikinius iki 500 km atstumu. To pakaktų sunaikinti karinius objektus Rusijos Federacijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operatyvinė-taktinė raketų sistema „Grom-2“ yra viena iš perspektyvių naujovių, kuri taptų Rusijos „Iskander“ atsvara. Apie tai praneša „ Defense Express“.

„Grom-2“ buvo sukurta su galimybe pataikyti į taikinius iki 500 km atstumu. Turėdama tokį kompleksą, Ukrainos kariuomenė galėtų sunaikinti Rusijos aerodromus, lėktuvus ir „Iskander“ Rusijos teritorijoje.

Projektuotojų biuras „Yuzhnoye“ ne kartą kalbėjo apie savo pasirengimą dirbti su nauja sistema, tačiau programa jau daugelį metų negavo finansavimo. Visi darbai buvo atlikti įmonės iniciatyva ir Saudo Arabijos užsakymu. Kūrimo darbai vyksta nuo 2010 m.

2020 m. spalį buvo pranešta , kad „Grom-2“ bandymams užbaigti reikia 300 mln. USD.

„Grom-2“ raketos charakteristikos:

  • raketos kovinės galvutės masė – 480 kg
  • bendra raketos masė – 3 tonos
  • šaudymo nuotolis - nuo 50 iki 500 km

Ištikrųjų „Grom-2“ yra Rusijos „Iskander“ analogas ir jis taptų nebranduoliniu atgrasomuoju ginklu.

Ukrainos oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas teigia, kad jei Ukrainos armija būtų ginkluota „Grom-2“ su 1000 raketų, „nebūtų jokių karo veiksmų“. Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų atakuoti karinius objektus Rusijos Federacijos teritorijoje.

 

„Šie kompleksai su 500 kilometrų nuotolio raketomis galėtų pasiekti net Maskvą. Galima būtų aprėpti visus jų aerodromus, iš kurių jie pataikydavo orlaiviais ar „Iskander“ į Ukrainos teritoriją. Tačiau dėl kažkokių priežasčių ši programa nefinansuojama jau daug metų", - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(8)
(49)

Komentarai (2)