[Žinios trumpai] Patekę į 6 tankų pasalą, Donbase žuvo 4 užsienio kariai: vykdė slaptą specialiąją operaciją  ()

Kareiviai atliko užduotį išvaryti priešą Grigorjevkos apylinkėse. Misija buvo sėkminga, kol Rusijos kariai surengė tankų pasalą, kuri sunaikino kovotojus iš JAV, Kanados ir Švedijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nustatytas vienas iš dviejų Donbase žuvusių JAV piliečių. Paaiškėjo, kad velionis yra Luke Lucyszyn. Apie tai praneša CNN.

Žuvusio kovotojo motina Kathy Lucyszyn patvirtinimą apie sūnaus mirtį gavo iš JAV Valstybės departamento. Pirmą kartą apie dviejų amerikiečių mirtį sužinota šeštadienį, liepos 23 d., CNN pranešė Valstybės departamentas, tačiau detalių apie žuvusiųjų tapatybę nebuvo.

JAV Valstybės departamentas teigė, jog susisiekė su žuvusiųjų artimaisiais ir suteikė jiems visą įmanomą konsulinę pagalbą.

Luke turėjo šaukinį „Skywalker“. „Politico“ duomenimis, žuvo keturi kariai:

  • Luke Lucyszyn (JAV) – gimęs 1991 m., valstijose buvo policijos pareigūnas;
  • Brianas Youngas (JAV) – gimęs 1971 m., JAV armijos veteranas;
  • Emile-Antoine'as Roy-Syrois (Kanada) – gimęs 1991 m., Prancūzijos „Užsienio legiono“ paramedikas;
  • Edward Selander Patrignani (Švedija) – gimęs 1994 m., atsargos leitenantas, ekonomistas ir filosofas.

Kariai žuvo dėl rusų tanko staigaus apšaudymo jų pozicijoje netoli Grigorjevkos Donecko srityje. Visi jie mirė liepos 18 d.

Luke Lucyszyn, pasak vado Ruslano Mirošničenko, sakė, kad turi ukrainietiškų šaknų. Jo močiutė po Antrojo pasaulinio karo emigravo iš Ukrainos į JAV.

Kokia buvo karių misija?

 

Anot R. Mirošničenko, kovotojai priklausė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgoms. Jų daliniui buvo duota užduotis „išvalyti“ daubą, kurioje rusų kariuomenė bandė kirsti upę. Jie sėkmingai atliko užduotį, tačiau galiausiai juos užklupo rusų tankai.

„Pirmasis sviedinys sužeidė Luką. Trys vaikinai: Edvardas, Emilis ir Brajanas iškart bandė padėti Lukui, suteikti pirmąją pagalbą ir evakuoti jį iš šios vietos. Tada antrasis sviedinys juos visus nužudė“, – pasakojo vadas.

Pasaloje buvo mažiausiai šeši tankai, 4 šarvuočiai ir iki 70 rusų karių. Dėl susirėmimo priešas atsitraukė su dideliais nuostoliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(7)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: