[Žinios trumpai] Putino režimas jau yra „pabaigos pradžioje“, teigia Rusijos ekspertas  ()

Rusijos ekspertas Iveris Neumannas prognozuoja, kad Vladimiro Putino režimas yra „pabaigos pradžioje“. Ir taip yra dėl šlubuojančios rusų invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas invaziją į Ukrainą pradėjo vasario pabaigoje, pasakodamas nesąmones apie norą „išlaisvinti“ separatistinį Donbaso regioną. Tačiau iki šiol jam sunkiai sekasi pasiekti savo tikslus nes jis sulaukė stipresnio Ukrainos kariuomenės atsako nei turbūt tikėjosi.

Invazija sulaukė tarptautinio pasipriešinimo, ypač kai pasirodė pranešimai apie karo nusikaltimus. Dauguma Vakarų šalių per kelias savaites po invazijos skyrė Rusijai sankcijas. Tiesa, daugelis rusų ir toliau remia savo prezidentą.

Tačiau norvegų politologas, tyrinėjantis Rusijos politiką Iveris Neumannas, šeštadienį paskelbtame interviu Laisvosios Europos radijui prognozavo, kad nuopuoliai gali prisidėti prie Putino vadovavimo „pabaigos pradžios“.

„Taigi, nuo tada, kai prasidėjo Putino kadencija prieš 22 metus, labai mažai kas atsitiko ekonomikai. Ir man atrodo stulbinama tai, kad toks apmokytas marksistas kaip Putinas tiesiog nesuvokia, kad materialūs dalykai yra esminiai“, – sakė Neumannas.

Vis dėlto sunku tiksliai numatyti, kada režimas gali žlugti arba kas gali pakeisti Putiną, perspėjo Neumannas. „Jo režimas atliko kruopštų darbą, kad išnaikintų organizuotą liberalų mąstymą ir darbą Rusijoje. Blogai šaliai, gerai Putino režimui“, – sakė jis.

Neumanno pastabos nuskambėjo Rusijai ir toliau stengiantis pasiekti užsibrėžtus tikslus Ukrainoje, ekspertams teigiant, kad Rusija gali pralaimėti karą. Jungtinės Karalystės gynybos ministerija penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad Kremlius „beviltiškai jaučiasi“, o JK žvalgybos tarnybos MI6 vadovas Richardas Moore'as rašė, kad Rusijai „baigiasi jėgos“.

 

Rusijos pastangos viso karo metu buvo siejamos su pasenusių ginklų naudojimu, logistikos grandinės problemomis ir prasta karių morale. Visgi Baltieji rūmai perspėjo, kad pastaruoju metu sulėtėjusios Rusijos karinės operacijos Ukrainoje nebūtinai yra pauzė. Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby penktadienį žurnalistams sakė, kad mano, kad Rusijos kariuomenė persigrupuoja, kad pasirengtų tolesniam konfliktui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(7)
(9)

Komentarai ()