Katastrofiškas kariuomenės nuostolis per Putino kvailystę: išskersti praktiškai visi Rusijos desantininkai  (1)

Ekspertai apie tai, kaip Putinas sunaikino beveik visas Rusijos oro desanto pajėgas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 2 d. Rusijos Federacijoje buvo minima Oro desantininkų diena, tačiau ne visi desantininkai galėjo prisigerti ir išsimaudyti fontanuose: per karą Ukrainoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino beveik visas Rusijos oro desanto pajėgas.

Nuo SSRS laikų desantininkai buvo laikomi elitiniais kariais, o sovietinė propaganda lygino juos su užsienio kariuomene. Tačiau šiemet šventę užgožė nuostoliai, kuriuos oro desanto pajėgos patyrė mūšiuose Ukrainoje, su nuoroda į „Telegraph“ praneša Antonas Geraščenka.

Vasario 24 d. Putinas davė įsakymą įsiveržti į Ukrainą. Pirmieji į mūšį buvo mesti desantininkai, kuriuos pašalino Ukrainos artilerija. Šaltinis praneša, kad, patvirtintais duomenimis, birželio 10 d., 20% likviduotų Ukrainoje yra desantininkai (714 žmonių). Tuo pačiu metu faktinis likviduotųjų skaičius yra daug didesnis.

Didžiosios Britanijos žvalgyba neseniai pranešė, kad pati Rusijos vadovybė sunaikino desantininkus, nes išmetė juos į vietas, kur reikalinga sunkioji artilerija, o ne specialiosios pajėgos.

PMC „Redut“ samdinys interviu „Meduza“ teigė, kad įprastai desantininkų kuopoje turėtų būti 100 žmonių, o dabar – nuo ​​7 iki 10 karių. Pastaruoju metu Rusijos Federacija remiasi „vagneriečiais“. Kartu žinoma, kad dalis gyvų desantininkų perkeliami būtent pas „vagneriečius“.

 

Pirmieji dideli nuostoliai RF desantininkai patyrė pirmosiomis karo dienomis, kai jie buvo išmesti į Gostomelį. Oro desanto karių elitas nusileido aerodromo teritorijoje. Ukrainos artilerija praktiškai sunaikino visus 200 karių.

Vėliau desantininkai buvo perkelti į Iziumą, Vasiljevką ir Donbasą. Jau kovo mėnesį mūšiuose su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis mūšio lauke žuvo 55 desantininkai iš 247-ojo Kaukazo kazokų desantininkų pulko. O kovo 17 d. buvo likviduotas Kostromos pulko vadas Sergejus Sucharevas.

Balandžio pabaigoje Putinas pakeitė 76-osios oro desantininkų divizijos vadą.

Mūšiuose už Bučą divizija prarado 18 karių. Gali būti, kad kai kurie įsibrovėliai buvo įtraukti į žiaurumus gyvenvietės teritorijoje.

 

Gegužės pabaigoje Donbase Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 106-osios divizijos kuopą, kuri buvo įsikūrusi Tuloje.

Liepos 13 d. Ukrainos artilerija surengė tikslinę ataką prieš 106-osios divizijos vadavietę, nusiųsdama 28 karius į Kobzono koncertą.

Liepos 25 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos prie Chersono sunaikino Buriatijos desantininkų vadavietę. O po trijų dienų Ukrainos snaiperis pašalino 331-ojo pulko vadą Ivaną Pozdejevą.

Putinas vis labiau ėmė kliautis „vagneriečiais“, kurie raginami pakeisti Rusijos kariuomenės desantines pajėgas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(3)
(78)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: