ISW ekspertai: Ukraina turi unikalią galimybę pradėti kontrpuolimą Rytuose – prasideda labai įdomus Rusijos tampymas (Foto)  ()

Okupantai nusprendė skubiai perkelti karinę techniką Zaporižios kryptimi, o tai atveria galimybę Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pradėti kontrataką Iziumo regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų instituto analitikai, išsamiai ištyrę situaciją Ukrainos fronte, priėjo prie išvados, kad Ukrainos gynėjai netrukus gali pradėti kontrpuolimą Iziumo kryptimi.

Vakar, rugpjūčio 2 d., ISW ekspertai teigė, kad karių išvedimas iš Donbaso į Chersono ir Zaporižios kryptis atima iš įsibrovėlių buvusią galią, kuria gali pasinaudoti Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Vienu metu kariuomenės perkėlimas į Donbasą leido Ukrainos gynėjams pradėti kontrpuolimą Chersono srityje. Dabar situacija kartojasi.

 

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Vadimas Skibitskis sakė, kad prieš dvi savaites įsibrovėliai pradėjo perkelti dalį savo karių iš Donbaso į Chersono sritį.

Iš esmės tai yra karių perkėlimas iš Oro gynybos pajėgų, kurios turėjo dalyvauti Slavjansko puolime. Taip pat į Chersono sritį perkeliami kariai iš Krymo.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad užpuolikų pažeidžiamiausias frontas yra Zaporižios kryptis, todėl jie nusprendė ten skubiai perkelti savo pajėgas.

 

Ekspertai mano, kad Rusijos kariuomenės perkėlimas iš Donbaso lems tai, kad įsibrovėliai negalės užimti Slavjansko.

ISW teigimu, būtent Rusijos pusė yra atsakinga už 53 ukrainiečių karo belaisvių nužudymą Olenivkoje. Palydovinės nuotraukos parodė, kad sunaikintas tik vienas barakas, o į šalia esančius pastatus nepataikyta. Tai rodo, kad sprogmuo buvo arba viduje, arba kažkas taikėsi, žinodamas tikslias koordinates.

Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos būtų naudojusios HIMARS, tada tikrai būtų buvę būdingų kraterių nuo raketų sprogimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: