[Žinios trumpai] Skelbiama apie Chersono srityje sunaikintą ypatingai pavojingą rusų karininką  ()

Chersono apylinkėse likviduotas aukštas Rusijos karininkas, samdinys Sergejus Kononovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos okupacinė armija ir toliau patiria nuostolių kare su Ukraina. Patvirtinta Rusijos ginkluotųjų pajėgų kapitono Sergejaus Kononovo, 331-ojo Kostromos oro desantininkų pulko Rusijos MTR bataliono vado, žūtis.

Rusijos žiniasklaida apie okupanto mirtį kol kas tyli. Tačiau informacija pasirodė Rusijos viešuose puslapiuose, skirtuose „specialiajai operacijai“.

Kononovas anksčiau buvo stebimas netoli Kyjivo ir Charkivo, tačiau galiausiai Chersono regione liepos 22 d. „Skeveldra pataikė tiesiai į širdį“, – apie incidentą rašo Rusijos šaltiniai. Tiesa, visos Kononovo mirties aplinkybės nėra žinomos. Okupanto pažįstami turi dvi versijas: sprogo rusų minosvaidis arba į juos pataikė ukrainiečių dronas-kamikadzė. Rusijos kapitono kūnas buvo kremuotas liepos 26 d.

Ukrainiečių projektas „Peacemaker“ žuvusįjį Kononovą vadina „Rusijos samdiniu ir Rusijos Federacijos Generalinio štabo vyriausiojo direktorato agentu, laisvai samdomu darbuotoju“. Tiesą sakant, okupantas, priklausomai nuo Maskvos poreikių, atliko arba „savanorio“ ir „atostogautojo“, arba „Wagner“ kovotojo, arba įprasto karininko pareigas.

 

Žinoma, kad 2014 metais jis veikė Donbase. Visų pirma, jis vadovavo minosvaidžių žvalgybos daliniui, taip pat tam tikrai „Uralo specialiųjų pajėgų kuopai“ .

Anksčiau, būdamas „Wagner“ grupės samdiniu Kononovas veikė Sirijoje, Libijoje ir Afrikoje, asmeniškai gavo medalį iš Sirijos diktatoriaus Bašaro al-Assado rankų.

(129)
(2)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: