[Žinios trumpai] „Forbes“ skelbia, kaip pasikeis karas į Ukrainą nusiuntus ATACMS raketas - poveikis būtų didžiulis  ()

ATACMS raketos galbūt formuos Ukrainos kontrpuolimą pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net 100 ATACMS raketų pristatymas į Ukrainą per trumpą laiką gali smarkiai paveikti jėgų pusiausvyrą. Apie tai rašo „Forbes“. ATACMS raketų naudojimas gali leisti nupjauti pagrindinius rusų pajėgų tiekimo kelius labai toli už fronto linijos.

„Amunicijos sandėlių naikinimas raketomis verčia rusus patraukti galutinius traukinių iškrovimo taškus, o tam skiriama daug daugiau laiko ir išteklių. ATACMS raketos gali visiškai atkirsti svarbias logistikos linijas – tiltus, geležinkelio stotis. Ir daug didesniu nuotoliu. Tai ilga ranka, kuri okupantus galima pasiekti beveik bet kurioje Ukrainos vietoje. Logistikos kūrimas ir Rusijos karių aprūpinimas bus nepaprastai sunki užduotis“, – rašoma straipsnyje.

Teoriškai Rusijos kariuomenė gali pereiti prie karinės amunicijos tiekimo tik keliais. Tačiau tam būtų būtina sumažinti fronto liniją.

Dabar amunicija į Chersoną keliauja per Krymą ir įveikia šimtus kilometrų, kurie teoriškai galėtų būti ATACMS aprėpties zonoje. Tokiomis sąlygomis priešui bus labai sunku išlaikyti Ukrainos pietus.

„ATACMS greičiausiai netaps „sidabrine kulka“ visuose frontuose, atsižvelgiant į jų skaičių. Tačiau šios raketos gali būti pagrindinė sąlyga kontrpuolimui pietuose. Pagrindinis klausimas – kada ir kiek tokių raketų turėsime“, – rašoma straipsnyje.

 

Kaip pranešama, į Ukrainą bus pristatytos amerikietiškos ATACMS sistemos – raketos, kurių nuotolis yra iki 300 kilometrų. Nauji ginklai Ukrainai atveria precedento neturinčias galimybes. Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės smogti absoliučiai visiems kariniams taikiniams savo šalyje, įskaitant Krymą ir Juodąją jūrą.

(90)
(0)
(90)

Komentarai ()