Artima Kremliaus sąjungininkė atsisakys muziejinių sovietinių MiG-21, pramintų „skraidančiu karstu“: prarado 400 lėktuvų (Video)  ()

MiG-21 pirmasis skrydis įvyko dar Nikitos Chruščiovo laikais – 1955 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Rumunijos, Indija rengia planą nutraukti naikintuvų MiG-21 eksploataciją.

Indija iki 2025 m. nutrauks visų sovietų naikintuvų MiG-21 eksploataciją, praneša „Reuters“, remdamasi „Times of India“. Pasak dviejų neįvardintų Indijos oro pajėgų pareigūnų, šių orlaivių eksploatacijos nutraukimas jau seniai buvo planuojamas, tačiau pirmiausia reikia nuspręsti, kuo pakeisti šiuos pasenusius orlaivius.

Klausimas dėl visiško MiG-21 atsisakymo tapo aktualus po to, kai du Indijos oro pajėgų pilotai žuvo anksčiau šią savaitę per avariją su šiuo orlaiviu. Apskritai tai jau šeštoji avarija, kurioje dalyvavo Indijos MiG-21 nuo 2021 m. sausio mėn.

Tuo pat metu aukšto rango Indijos gynybos ministerijos pareigūnas komentare „Reuters“ atsisakė paneigti ar patvirtinti Indijos leidinio informaciją, tačiau pabrėžė, kad šiuo metu vyksta diskusijos apie MiG-21 likimą, nes jiems vis sunkiau gauti atsarginių dalių iš Rusijos Federacijos dėl karo Ukrainoje.

Anksčiau naikintuvas MiG-21 buvo svarbi priemonė Indijos karinės infrastruktūros saugumui užtikrinti, tačiau dėl didelio avarijų skaičiaus Indijos spauda šiuos lėktuvus pavadino „skraidančiais karstais“.

 

Kaip pažymėjo „The Times of India“, daugiau nei 400 iš 872 MiG-21, pradėtų eksploatuoti nuo septintojo dešimtmečio, buvo prarasti per avarijas. Indijos leidinys pabrėžia, kad tikimasi nutraukti keturių šių naikintuvų eskadrilių eksploataciją. Pirmoji eskadrilė bus „perginkluota“ šių metų rugsėjį, o kitos trys – per artimiausius trejus metus.

Primename, kad šių metų sausį Rumunija paskelbė per trejus metus ketinanti atsisakyti turimų 30 sovietinių MiG-21.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()