[Žinios trumpai] Naujas smūgis Rusijos karo pramonei – artima Putino sąjungininkė jau antrą kartą atsisako pirkti rusiškus sraigtasparnius  ()

Artima Putino sąjungininkė tokį akibrokštą iškrečia jau antrą kartą per mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija sustabdė derybas su Rusija dėl 10 sraigtasparnių „Kamov Ka-31“ įsigijimo už 520 mln. USD.

Indijos vyriausybė neribotam laikui sustabdė derybas su „Rosoboronexport“ ir originalios įrangos gamintoja „Russian Helicopters“, sakė Indijos gynybos ministerijos pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas.

Pareigūnas, kuris neturėjo teisės kalbėti su spauda, sakė, kad sustabdymas įvyko po susirūpinimo dėl Maskvos gebėjimo vykdyti pavedimus, taip pat dėl problemų, susijusių su mokėjimų pervedimais.

Indijos karinio jūrų laivyno pareigūnai teigė, kad sustabdymas yra „nesėkmė“, nes sraigtasparniai Ka-31 reikalingi antrajam šalies lėktuvnešiui INS „Vikrant“, kuris bus pradėtas eksploatuoti liepą.

Amit Cowshish, buvęs ministerijos finansų patarėjas įsigijimų klausimais, sakė, kad sustabdymas taip pat gali būti dėl geopolitinio spaudimo, nes tarptautinė bendruomenė smerkia Rusijos ataką prieš Ukrainą, prasidėjusią vasario 24 d.

Kiti veiksniai, pridūrė jis, gali būti biudžeto suvaržymai ir tai, kad Indija teikia pirmenybę vietoje sukurtų sraigtasparnių įsigijimui.

 

Indija ketino įsigyti sraigtasparnius Ka-31 iš Rusijos 2019 m. gegužę, tačiau įsigijimo programa buvo pernelyg vėluojanti dėl koronaviruso pandemijos ir didelės kainos. Derybos dėl įsigijimo buvo atnaujintos 2022 m. vasario mėn.

Šiuo metu Indijos karinis jūrų laivynas eksploatuoja 14 Ka-31 sraigtasparnių.

Tai jau antrasis toks Indijos akibrokštas Rusijai – visai neseniai, Indijos oro pajėgos nusprendė atšaukti planus iš Rusijos pirkti sraigtasparnius Mi-17 V5.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(0)
(83)

Komentarai ()