[Žinios trumpai] TATENA skelbia, kad Zaporižios AE yra arti katastrofos: okupantai pažeidžia visus branduolinės energetikos saugumo principus  ()

TATENA generalinis direktorius Rafaelis Grossi pripažino, kad padėtis Zaporižios atominėje elektrinėje kasdien blogėja ir blogėja, o okupantai pažeidžia visus branduolinės saugos principus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 3 d. TATENA generalinis direktorius davė trumpą interviu „Sky News“ apie padėtį Zaporižios atominėje elektrinėje.

Grossi pabrėžė, kad dabar ant kortos pastatytas labai „rimtas ir pavojingas reikalas“. Jis taip pat prisiminė atominės elektrinės teritorijos apšaudymus pačioje karo pradžioje. Nuo kovo okupantai visiškai kontroliuoja atominę elektrinę ir prievarta laiko visą personalą. Gali būti, kad tarp rusų ir ukrainiečių kasdien kyla konfliktai. TATENA palaiko ryšius su kai kuriais atominės elektrinės darbuotojais, tačiau su jais ne visada įmanoma susisiekti.

Grossi nėra tikras, kad jėgainės darbuotojai gauna visą reikalingą įrangą, kad atominė elektrinė veiktų normaliu režimu, nes okupantai logistiką sutrikdė dar kovo mėnesį.

„Energoatom“ praneša, kad kiekvieną dieną atominės elektrinės teritorija vis labiau virsta kariniu objektu. Būtent iš jos teritorijos nuolat vyksta Nikopolio apšaudymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()