[Žinios trumpai] Lenkija skelbia apie absoliutų rekordą: jokia NATO šalis dar niekada negavo tokios pagalbos, kaip Ukraina  ()

Nuo vasario 24 d. Ramšteino formatu surengtos keturios NATO konferencijos, skirtos koordinuoti karinę paramą Ukrainai. Šeštą Rusijos invazijos mėnesį Ukraina sulaukia rekordinio lygio pagalbos iš NATO šalių, teigia Lenkijos ambasadorius Kyjive Bartoszas Cichockis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ambasadoriaus teigimu, nė viena Šiaurės Atlanto aljanso valstybė nėra sulaukusi tokios pagalbos, kokią gauna NATO nepriklausanti Ukraina.

„Tai beprecedentė pagalba. Tokios pagalbos kaip Ukraina, kuri nėra NATO narė, niekada nebuvo gavusi jokia NATO šalis. Tai galioja ir giliausiai žvalgybai bei palydovinei paramai, taip pat Ukrainos karių mokymui poligonuose JK, Lenkijoje, JAV ir kitose šalyse“, – pažymėjo jis.

Ambasadorius taip pat pažymėjo, kad Ukrainai paramos reikės dar daugelį metų. „Būtina dėti daugiau pastangų, kad Ukraina galėtų priešintis atakai, o tada remti daugelį metų atkūrimo procese. Jei demokratinis pasaulis nustos remti Ukrainą, tai parodys kitiems agresoriams, kad tarptautinės teisės trypimo politika apsimoka“, - sakė Bartoszas Cichockis.

 

Paklaustas, ar tiki Ukrainos pergale šiame kare, ambasadorius atsakė – „taip, aš neabejoju“. „Nebent įvyktų koks nors nesuprantamas posūkis, kuris privers Vakarus nustoti remti Ukrainą ir bausti Rusiją sankcijomis, man sunku net sugalvoti priežastį, kodėl tai gali neįvykti. Ukraina apsigins. Tai tik laiko, aukų ir sunaikinimo masto klausimas“, – apibendrino jis.

(76)
(1)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: