[Žinios trumpai] „Nesustokite, vaikinai!“: Rusijos FSB ėmė griauti Rusijos gynybos pramonę iš vidaus - kas vyksta?  (2)

„Viską ten išdaužykite, visus pasodinkite ir sušaudykite, be pėdsakų, be užuominos bent į kažkokią mokslinę veiklą, net po šimto metų! Nesustokite!“ – pakomentavo žurnalistas Babčenka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-08 [Žinios trumpai] „Nesustokite, vaikinai!“: Rusijos FSB ėmė griauti Rusijos gynybos pramonę iš vidaus - kas vyksta?  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hipergarsinių raketų kūrėjas Rusijoje suimtas už išdavystę. Teorinės ir taikomosios mechanikos instituto direktorius Aleksandras Šipliukas yra vienas iš pirmaujančių specialistų hipergarso srityje Rusijoje ir vadovauja 5-ajai „Hipergarsinių technologijų“ laboratorijai.

Per pastaruosius du mėnesius tai jau trečiasis Novosibirsko fizikas, suimtas už išdavystę.

Žinomas Rusijos žurnalistas Arkadijus Babčenka, emigravęs iš Rusijos Federacijos, teigė, kad Rusijos FSB toliau aktyviai naikina Rusijos karinį ir mokslinį potencialą, o tai itin naudinga Ukrainai ir visam pasauliui. Savo socialiniame tinklo „Facebook“ paskyroje jis prisiminė, kad panaši sistema buvo paplitusi Sovietų Sąjungos laikais.

„Na, nieko, nieko. Kalėjime su sulaužytu žandikauliu jis dar geriau išmoks statyti raketas!", - rašo Babčenko.

Kreipdamasis į Rusijos specialiąsias tarnybas, jis sarkastiškai ragino jas nesustoti ir visiškai sunaikinti visą Rusijos Federacijos mokslinį ir pramoninį potencialą.

„Savo vardu, ir manau, kad visų pasaulio tautų vardu, dar kartą noriu pareikšti nuoširdų dėkingumą Rusijos Federacijos Federalinei saugumo tarnybai. Nesustokite, vaikinai! Ištaškykite ten viską. Taikomosios mechanikos institutus! Visas hipergarsinių technologijų laboratorijas! Visus plieno ir lydinių tyrimų institutus! Visas karinio jūrų laivyno akademijas ir Nachimovo mokyklas! Visus Artilerijos balistikos institutus ir Optinio lazerio katedras! Visus Mokslų akademijos Sibiro, Vidurio, Europos, Vakarų ir Rytų filialus!

 

Viską ten išdaužykite, visus pasodinkite ir sušaudykite, be pėdsakų, be užuominos bent į kažkokią mokslinę veiklą, net po šimto metų! Nesustokite!“ – pabrėžė Babčenka.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(2)
(150)

Komentarai (2)