[Žinios trumpai] Kažkas keisto vyksta su rusų generolais Ukrainoje  ()

O. Ždanovo pastebėjimais, Rusijos kariuomenės vadovybė keičiasi kas dvi ar tris savaites. Galbūt rečiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Rusijos karinėje vadovybėje yra tokia: atrodo, kad generolai valdo, bet tuo pat metu niekas nenori prisiimti atsakomybės už nesėkmes Ukrainos kare.

FEGIN LIVE eteryje karo ekspertas Olegas Ždanovas tai paaiškino tuo, kad šiandien A. Lapinas ir kompanija yra jau trečiasis ešelonas.

"Kur yra S. Surovikinas? O kur A. Dvornikovas? Tai buvo Rusijos generolų elitas. Jie abu buvo užauginti karuose – Čečėnijoje, Gruzijoje, Sirijoje. O kas dabar? O kur jie?" – sakė ekspertas.

Jis prisiminė, kad S. Surovikinas buvo Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vadas ir dėl to nuslydo iki kariuomenės grupės vadovo, o dabar nežinia, kokio jis statuso ir kur.

„Su kiekvienu pakeitimu jie mato: štai, karjeros pabaiga. Ir kiekvienas kitas galvoja: „Kad tik manęs nepaskirtų. Dabar jie visi stovi galinėje eilėje", - pabrėžė ekspertas.

O. Ždanovas sako, kad tai išbalansuos kariuomenę ir sukels demoralizaciją. „Karys fronte supranta, kad tėvynė jį paliks. Jūs irgi būsite kaltas, kad kovojate. Visi pamirš, kas davė šiuos įsakymus", – reziumavo ekspertas.

 

Anksčiau britų žvalgyba pranešė apie Rusijos generolų nuostolius Ukrainoje. Mažiausiai 10 generolų buvo pakeisti karo metu ir niekada nebegrįš į pareigas. Šeši buvo išvis nušalinti nuo pareigų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: