[Žinios trumpai] Ukrainos oro pajėgos pasitelkė itin retas lazeriu valdomas raketas – iki tol per visus metus buvo iššovę tik kartą (Video)  ()

Internete pasirodė Ukrainos bombonešio Su-24M nuotrauka su Kh-25 raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukraine Weapons Tracker“ socialinio tinklo „Twitter“ profilyje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matomas retai karo mūšiuose sutinkamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų bombonešis Su-24M, ginkluotas dviem Kh- 25 oras-žemė raketomis. Įrašo autoriai nurodo, kad tai lazeriu valdomos raketos Kh-25ML.

 

Tai patvirtina ir portalas „The Drive“, kuris teigia, kad raketos yra sovietinių laikų Kh-25 serijos ginklai. Atrodo, kad raketos yra Kh-25ML, Vakaruose žinomos kaip AS-10 „Karen“, kurios naudoja pusiau aktyvų lazerio ieškiklį.

Kai kurie komentatoriai teigė, kad raketos yra Kh-25MR, kurios naudoja primityvią radijo komandų valdymo sistemą. Tačiau tai atrodo daug mažiau tikėtina, nes Kh-25ML yra daug plačiau prieinama ir daug praktiškesnė naudoti kovoje.

 

Kiek daugiau nei 3,6 m ilgio, Kh-25ML maksimalus nuotolis yra 10 km, maksimalus greitis viršija 3000 km/h, o labai sprogi kovinė galvutė sveria 90 kg.

Kh-25ML  Ukrainos kariškių naudojama itin retai – 2021 metų spalį Ukrainos Su-24M pilotai praktinius Kh-25ML paleidimus atliko tik vieną kartą.

Šiuo atveju neaišku, kodėl buvo pasirinkta Kh-25ML. Tai gali atspindėti kitų tiksliai valdomų ginklų atsargų išeikvojimą arba gali būti, kad pirmenybė buvo teikiama mažesniam ginklui, atsižvelgiant į taikinio tipą. Galbūt tai buvo judantis taikinys, kuris galėjo būti užfiksuotas naudojant lazerinio valdymo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()