[Žinios trumpai] Ekspertas: „yra požymių, kad Ukraina pradėjo naudoti naujo tipo ginklus, iki šiol nepažįstamus nei Rusijai, nei Ukrainai”  ()

Yra ženklų, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi naujų ginklų prieš Rusijos oro gynybą, mano Michailas Samusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis dienomis Pietų fronte įvykęs masinis RF ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinių raketų paleidimo įrenginių ir radarų naikinimas rodo, kad Ukrainos kariuomenė gali turėti naujų ginklų. 

Tokią nuomonę „Chodorkovskio LIVE“ eteryje išsakė karo ekspertas Michailas Samusas.

„Ukrainos oro pajėgos, matyt, gavo priešradarines raketas. Tai naujo tipo ginklai, kurie sovietinėje praktikoje nebuvo naudojami, o Rusijai ir Ukrainai neįprasti. Jie sukurti specialiai oro gynybos pajėgoms naikinti“, sakė ekspertas.

 Jis pažymėjo, kad Rusijos armijos grupės rytuose ir pietuose buvo labai prisotintos oro gynybos sistemomis. Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuosekliai jas šalina, palikdamos Rusijos dalinius be gynybos.

„Per pastarąsias kelias dienas Ukrainos pajėgos jau sunaikino 14 priešlėktuvinių raketų sistemų ir radarų. Tai tiesiogine prasme per 2-3 dienas. Labai daug. Tai reiškia, kad šios raketos tikrai pradėjo veikti“, - sakė Samusas. 

Jis pažymėjo, kad Ukrainos karinė vadovybė tyli apie raketas: nėra nei patvirtinimų, nei paneigimų.

 

„Manau, kad masinis RF ginkluotųjų pajėgų oro gynybos sistemų naikinimas rodo, kad atsirado naujo tipo ginklas, kuris nėra toks reklamuojamas kaip HIMARS, tačiau gali atlikti ne mažiau svarbų vaidmenį keičiant karo eigą. Be oro gynybos, visa ši didžiulė grupė pietuose stepėje bus labai pažeidžiama prieš Ukrainos aviaciją. Tai bus visiškas žlugimas“, – pareiškė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()