Iš rikiuotės rusus vedantis granatsvaidis: tinkamai jį naudojant, galima padaryti neįmanomus dalykus  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-osios oro šturmo brigados karys paaiškino, kaip Ukrainos kovotojai mūšio lauke naudoja prieštankinius atatrankos neveikiamus ginklus „SPG-9M Spys“ (rusiškai dar vadinamus „Kopyo“). Interviu vaizdo įrašą su brigados vado pavaduotoju Vladyslavu paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų šturmo vadavietė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SPG-9M Spys“ buvo naudojami naikinant priešų grupę, taip pat lengvąsias šarvuotas transporto priemones – tam panaudojome „HE-FRAG“ amuniciją iš uždarų šaudymo pozicijų iki 7000 metrų atstumu“, – pasakoja karys.

Vladyslavas pažymi, kad šio ginklo efektyvumas didžiausias tuomet, kai šaudymo būrys susiderinęs ir „moka dirbti pagal teisingą šaudymo pozicijos vado reguliavimą“.

Naudodami „SPG-9M Spys“, Ukrainos šauliai gali išvesti iš rikiuotės įvairias rusų kariuomenės lengvąsias šarvuotas transporto priemones („BTR-80“, „BTR-82“ ir „BMP-3), taip pat griauti apkasus su viduje esančiais okupantais. Anot jo, buvo atvejis, kuomet iš šešių kilometrų atstumo susprogdino priešo valdymo ir kontrolės centrą.

Vladyslavas pažymėjo, kad nors „SPG-9M Spys“ – gana pasenęs sovietų kūrinys, tačiau, jei „pasitelkiama naujausia taktika ir žinios apie šį ginklą, galima padaryti neįmanomus dalykus“.

„Panašiai nutiko ir tuomet, kai iš amerikiečių gavome „HIMARS“ – pradėjome juos naudoti taip, kaip nenaudoja jokia kita pasaulio valstybė. Tokios pat nuostatos laikomės ir naudodami „SPG“. Manau, kad taip veikti gali tikrai ne visi, o ypač ne mūsų priešas“, – užbaigia Vladyslavas.

 

„SPG-9 Spys“ – 1963 m. naudoti pradėtas sovietinis pastatomas prieštankinis granatsvaidis, kurį Ukrainos kariuomenė aktyviai naudoja nuo 2014 m. po Rusijos Federacijos įsiveržimo į Ukrainą.

Parengta pagal „Defense Express“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()