Skelbiama sensacinga informacija: Rusijos „skraidančiu tanku“ vadinamą naujausią sraigtasparnį Ka-52 „Alligator“ galima numušti su paprasčiausiu šautuvu  ()

Britų žurnalistai išsiaiškino, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų šarvuočiai nėra tokie tvirti, kaip teigia vadovybė. Pavyzdžiui, sraigtasparnio Ka-52 „Alligator“ ir sunkvežimio „Tornado-U“ šarvai gali būti suvarpyti šaulių ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginklai, kuriuos Ukrainoje naudoja rusų okupantai, yra pasenę ir neefektyvūs. Raketos į taikinius pataikė maksimalia 33 % tikimybe, teigiama Ukrainos gynybos ministerijos dokumente, kurį analizavo britų laikraštis „The Times“.

Duomenys pagrįsti pagrobtos karinės įrangos, kurią Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė mūšyje, patikrinimu. Rusijos šarvuočiai ir sraigtasparniai negali atlaikyti šaulių ginklų ugnies, o sparnuotosios raketos nepataiko į jų taikinius, rašoma dokumente.

Pro sraigtasparnių Ka-52 šarvus prasiskverbia kulkosvaidis

Į vieno moderniausių Rusijos sraigtasparnių Ka-52 „Alligator“ šarvus gali prasiskverbti 7,62 mm kalibro kulkos.

„Maskvoje šis sraigtasparnis vadinamas „skraidančiu tanku“, kurio šarvuota kabina gali atlaikyti 12,7 mm kulkas. Praktiškai Ka-52 išjungiamas 7,62 mm kulkosvaidžiu“, – nurodė Gynybos ministerija.

Sunkvežimis „Tornado-U“, kuriuo rusai gabena ginklus ir įrangą, turėtų turėti sustiprintą šarvų apsaugą, tačiau jis suvarpytas įprastais šaulių ginklais, pridūrė Gynybos ministerija.

Amfibinė pėstininkų kovos mašina BMD-4M, kuri paleidžiama teikti ugnies paramą, yra prastai apsaugota nuo šaulių ginklų, minų ir artilerijos sviedinių. Apie keliolika šių transporto priemonių jau paėmė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Kalibr“ raketos skrenda į civilinius objektus

Jūroje pastatyta sparnuotoji raketa 3M-14 „Kalibr“ pasiekia taikinį 33 % tikimybe, apie 30 % raketų pataikė į civilius taikinius.

 

Rusijos „Grad“ MLRS sviediniai yra mažiau tikslūs nei kai kurios kitos Rusijos raketos ir daro didelę žalą apgyvendintoms vietovėms.

Rusijos kariuomenė taupo drono „Orlan-10“ komponentus – perka jam atsargines dalis, kurios greitai susidėvi ir sugenda.

Baterija varomas dronas „Eleron-3“ turi „Olympus“ kamerą, kuri yra daug prastesnė nei Šiaurės Korėjoje pagaminta „Sony“ kamera, rašoma pranešime.

Rusija sustabdo kelių milijonų dolerių vertės ginklų eksporto sutartis

Ukrainos kariuomenės pareigūnai teigia, kad Rusijos Federacija buvo priversta nutraukti daugiamilijoninius kontraktus dėl ginklų tiekimo kitoms šalims. Taip atsitiko dėl sankcijų ir poreikio kompensuoti karinės technikos praradimą Ukrainoje.

 

Kovo mėnesį Maskva sustabdė susitarimą dėl 2 sraigtasparnių Ka-32 tiekimo Serbijai. Gegužės ir birželio mėn. Alžyras buvo informuotas apie karinės įrangos, įskaitant amfibinius orlaivius ir programinę įrangą, tiekimo sutarčių vykdymo vėlavimus.

Rusijos gynybos ministerija liepą pasiūlė nutraukti bepiločių orlaivių „Orlan-10“ tiekimo Mianmarui sutartį ir sumokėti kompensaciją pagal susitarimą. Buvo pasiūlyta atidėti 4 naikintuvų Su-30, dviejų „Pantsir“ oro gynybos sistemų ir radarų komplekso pristatymą.

Vietnamas negaus Rusijos artilerijos sistemų ir prieštankinių raketų sistemų. Maskva atideda sutarties dėl automatinių šautuvų AK-203 tiekimo Indijai įgyvendinimo pradžią. Kyla grėsmė priešlėktuvinių raketų sistemos „Tor-M1“ įrangos tiekimui į Kazachstaną ir Baltarusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(2)
(78)

Komentarai ()