„Įvyko baisus smūgis Putino psichikai ir jo rusiškam įvaizdžiui“  (1)

Rugpjūčio 10 dieną Ukrainos pusė patvirtino, kad vienu ypu buvo sunaikinti 9 priešo lėktuvai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-12 „Įvyko baisus smūgis Putino psichikai ir jo rusiškam įvaizdžiui“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai išanalizavo sprogimų okupuoto Krymo Novofedorivkos oro uoste detales. Jie apibendrino, kiek technikos buvo sunaikinta, į ką buvo šaudoma ir kaip įvykiai galėtų vystytis toliau.

Kaip sakoma „FreeDom“ projekto siužete, iš tikrųjų Krymo deokupacija jau prasidėjo.

Novofedorivkoje buvo įsikūręs 43-asis šalies agresorės kovotojų pulkas, kuris bombardavo taikius Ukrainos miestus. Jame buvo naikintuvai Su-30SM, Su-33 ir bombonešiai Su-24M.

„Šis aerodromas pirmiausia buvo naudojamas smogti Chersono ir Zaporižios regionams“, – sakė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karinis-politinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Sprogimus Kryme ekspertai laiko lūžiu Rusijos kare prieš Ukrainą.

„Rusijos Federacijos kariniai įrenginiai Kryme yra pažeidžiami ir to nuslėpti nebeįmanoma“, – sakė „Strategy XXI“ Globalinių studijų centro saugumo programų vadovas Pavelas Lakiyčukas.

Tačiau Kremliaus propagandistai vėl suskubo viską nurašyti dėl išmestos cigaretės nuorūkos. O Rusijos gynybos ministerija apskritai tikino, kad jokia įranga nebuvo pažeista. Tiesa, melas išduoda įvykio mastą – už kilometro nuo sprogimų namuose neliko nė vieno lango.

Rugpjūčio 10 dieną Ukrainos pusė patvirtino, kad vienu ypu buvo sunaikinti 9 priešo kovotojai. Tačiau Ukraina neigia ataką prieš Rusijos bazę. Ukrainos gynybos ministerija šaiposi iš Rusijos agresorių, primindama „draudimą rūkyti nenustatytose vietose“.

 

Kiekviena pusė turi savo pagrindą neigti Ukrainos smūgį strateginiam Rusijos taikiniui. Kremliui kaltinti Ukrainą reiškia pasirašyti savo bejėgiškumą.

Bet kuriuo atveju karo analitikai atsargiai sutaria, kad sprogimai Novofedorivkoje nebuvo atsitiktinumas. Sprogimų vienalaikiškumas dviejose skirtingose ​​vietose tikriausiai atmeta oficialią rusišką atsitiktinio gaisro versiją, tačiau neatmeta nei sabotažo, nei raketos smūgio.

Čia kai kurie analitikai teigia, kad Novofedorivkos įsibrovėlių aerodromo ataką įvykdė ATACMS. Kiti šią informaciją paneigia, teigdami, kad tai gali būti Ukrainos raketų sistema „Grom-2“, kurios veikimo nuotolis siekia 280 kilometrų.

„Neatmetu ir kito fantastiškesnio scenarijaus, būtent „Grom-2“ panaudojimo. Tai operatyvinė-taktinė raketų sistema, kuri gana ilgą laiką buvo kuriama Ukrainoje su Saudo Arabijos investicijomis“, – sako karo ekspertas Oleksandras Kovalenko.

 

Ukrainiečiai Rusijos bazę į šipulius galėtų sudaužyti ir modifikuotu „Neptūnu“, kuris jau praktiškai pasirodė „Maskva“ kreiserio atveju. Tačiau šiuo metu nėra įrodymų, patvirtinančių šią hipotezę.

Taip pat negalima atmesti dronų sabotažo. Bet, kad ir ką jie pultų, šis smūgis į bazę Kryme yra asmeninis antausis V. Putinui.

„Aviacijos bazės pralaimėjimas yra baisus smūgis V. Putino psichikai ir jo rusiškam įvaizdžiui“, – sako politikos analitikas Viktoras Neboženko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(4)
(172)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: