[Žinios trumpai] „Viskas, stabdžių nebėra, Ukraina pirmą kartą padarė tai, ko bijojo visus 8-rius metus“  ()

Politikos strategas Michailas Šeitelmanas išsakė savo nuomonę apie tolesnius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmus, priartinančius pergalę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeitelmanas sprogimus Kryme laiko sumaniu Ukrainos kariuomenės darbu - „Jei pažvelgsime į karinį smūgio į Krymą komponentą, ką tai rodo? Kaip mes išvijome rusus iš Kyjivo? Pažeidėme jų logistiką. Atėmėme iš jų amuniciją ir benziną, todėl jie pabėgo. Čia paprasta logika. Tą patį padarėme su Gyvačių sala, dabar darome tą patį Chersone“.

Ukrainiečių publicistas atskleidė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktiką, kurios dalimi jis laiko ataką prieš karinį aerodromą Kryme: „Niekas nepuola fronto. Nėra tokių įvykius, kaip filmuose apie Antrasis pasaulinis karas, kai tankų daliniai išsirikiuoja ir kažkur važiuoja. Taip nėra. Tiesiog mūsų ginkluotosios pajėgos smogia į tam tikrus taikinius: logistiką, sandėlius, štabus ir kuro sunkvežimius. Jei tai pavyks, jie pabėgs toli nuo Chersono. Jeigu jiems pavyks išlaikyti tokį režimą ilgą laiką, jie išeis, nes neturės kuo kovoti“.

„Bet mes ką tik parodėme, ką darysime toliau. Turiu galvoje, tarkime, kad išlaisvinome Chersoną, tarkime, išlaisvinome Melitopolį. Tarkime, kad mes tai padarėme. Jei 8 metus nešaudėme į Krymą, nes žinojome, kad tai sukels santykių su Rusijos Federacija eskalaciją, šiandien nebėra stabdžių. Šiandien tai ne kažkoks atskiras karas. Šiuo smūgiu nurodėme, kad išvaduosime Krymą karo rėmuose“, – užtikrintai pareiškė Michailas Šeitelmanas.

(197)
(0)
(197)

Komentarai ()

Susijusios žymos: