[Žinios trumpai] JAV karo pareigūnai atskleidė kiek kiekvieną dieną Ukrainoje žūsta arba sužeidžiama Rusijos karių: skaičius iškalbingas  ()

Didelis Rusijos aukų skaičius Ukrainoje rodo, kad diktatorius Vladimiras Putinas „galbūt nesugebės pasiekti vieno iš savo pagrindinių karo tikslų – šiais metais užgrobti visą rytinę šalies dalį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai rašo „The New York Times“, remdamasis JAV žvalgybos ir kariuomenės pareigūnais.

Kaip teigia JAV gynybos pareigūnai, Rusija jau išsiuntė beveik 85 % savo kariuomenės kariauti į Ukrainą. JAV pareigūnai skaičiuoja, kad kasdien Ukrainoje žūsta arba sužeidžiama apie 500 Rusijos karių.

Strateginių ir tarptautinių studijų centro tarptautinės saugumo programos direktoriaus Setho G. Joneso teigimu, tokie dideli nuostoliai gerokai išsekino Rusijos kariuomenę ir sumažino jos veiksmų mūšio lauke efektyvumą.

„Rusijos armija labai išsekusi. Tai turi įtakos jų gebėjimui veiksmingai kovoti sausumos kampanijoje Ukrainoje“, – sakė jis ir pridūrė, kad rusai tikriausiai neturi pakankamai veiksmingų kovinių pajėgų, kad net visiškai perimtų Donecko srities kontrolę.

 

Pasak McCaino instituto direktorės Evelyn Farkas, Rusijos valdžia deda visas pastangas, kad į savo kariuomenę pritrauktų naujų naujokų.

Pasak atsargos generolo Philipo M. Breedlove'o, kuris buvo NATO vyriausiasis sąjungininkų vadas Europoje, Rusijos kariuomenė prarado tiek daug karių, kad kai kuriais atvejais daliniai bandė priversti kovoti nelaisvėje esančius ukrainiečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()