[Žinios trumpai] JAV karo ekspertas paskelbė neraminančią žinią – Ukraina netrukus gali pritrūkti svarbių HIMARS raketų: kiek liko laiko?  ()

HIMARS raketų arsenalas nėra beribis – JAV pulkininkas įvardino kiek laiko jų Ukrainai užteks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į atsargą išėjęs JAV jūrų pėstininkų korpuso pulkininkas Markas Cancianas prognozuoja, kad didelio mobilumo artilerijos raketų sistemų (HIMARS) raketų, kurias JAV tiekia Ukrainai kovai su Rusijos agresija, tiekimas bus išeikvotas per artimiausius tris ar keturis mėnesius.

„Trys–keturi mėnesiai yra gana laukinis spėjimas, bet nemanau, kad tai beprotiška“, – „Newsweek“ sakė Strateginių ir tarptautinių studijų centro vyresnysis patarėjas Cancianas. „Kai kurie žmonės įvertino mėnesį ar daugiau. Nemanau, kad ukrainiečiai taipintensyviai jas šaudo“.

„Mes pasieksime tą tašką, kai JAV turės sumažinti tiekiamų raketų skaičių, nes atsargos baigsis. Manau, kad Pentagone vyks daugybė diskusijų“, - pridūrė Cancianas. „Kariškiai tikriausiai norės sumažinti; civiliai pareigūnai tikriausiai norės tiekti daugiau ir susitars dėl priimtino rizikos lygio“.

Cancianas, daugiau nei septynerius metus dirbęs su Gynybos departamento (DoD) strategija ir karo finansavimu Valdymo ir biudžeto biure bei du kartus dislokuotas Irake, sakė: „Raketų [pagaminamų JAV] skaičius yra gana ribotas.“ Jo teigimu, kad JAV pagamino apie 50 000 valdomų raketų nuo tada, kai jos buvo pradėtos gaminti 2004 m., o šiais fiskaliniais metais nusipirks apie 5 800 raketų.

Liepos 25 d. Gynybos departamentas pranešė apie naują karinės pagalbos paketą, kurį sudaro apie 175 mln. USD įrangos, paimtos iš esamų JAV rezervų, tarp jų keturios papildomos HIMARS sistemos – iš viso Ukrainai jų suteikta 16 vienetų.

 

„Manau, kad mes turime gal nuo 25 000 iki 28 000 HIMARS raketų. Tai leistų ukrainiečiams duoti maždaug trečdalį. Mes tai padarėme su „Stinger“ ir „Javelin“, suteikdami jiems apie trečdalį turimo inventoriaus“.

Pasak Canciano, Ukrainai suteikus apie trečdalį atsargų, šalis gautų iki 10 000 raketų. Tai leistų JAV padėti Ukrainai, bet vis tiek paliktų pakankamai Amerikos poreikiams.

Cancianas sako, kad „Lockheed“ „bando padidinti raketų gamybos lygį, tačiau tai užtrunka gana ilgai. Paprastai tai trunka apie 18–24 mėnesius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(5)
(20)

Komentarai ()