[Žinios trumpai] Maskvai nusiųstas grėsmingas perspėjimas: JAV pasiruošusi rimtiems veiksmams, jei Rusija išdrįs tokį veiksmą  ()

Vašingtonas nepripažins Donbaso, Chersono ir Zaporižės regionų prisijungimo prie Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento administracija perspėjo Rusiją dėl pasekmių naujų Ukrainos teritorijų aneksijos atveju. Vienas aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnas penktadienį pokalbyje su žiniasklaidos atstovais sakė, kad Vašingtonas nepripažįsta neteisėtų referendumų Donbase, Zaporižėje ir Chersone. JAV taip pat nepripažins šių regionų įtraukimo į Rusijos Federaciją. Tai nestebina - jokios išsivysčiusios šalys to nepripažins, nes Rusija neturi teisės kitoje šalyje rengti referendumus. Referendumai Ukrainoje vyksta tik pagal Ukrainos įstatymus.

Pranešėjas pažadėjo greitą ir griežtą atsaką į galimą naujų Ukrainos teritorijų aneksiją. Kalbama, žinoma, apie naujas sankcijas, tačiau pareigūnas nepatikslino, kokias.

Amerikos administracijos atstovas pažymėjo, kad aneksija prieštarautų Jungtinių Tautų chartijai. Tuo pat metu JAV žvalgyba ir toliau fiksuoja rusų pasirengimą rengti „referendumus“ okupuotose teritorijose. Vašingtonas prognozuoja, kad Rusijos pusė ketina manipuliuoti šių „balsavimų“ rezultatais, melagingai teigdama, kad šių teritorijų gyventojai neva nori būti Rusijos Federacijos dalimi.

(87)
(7)
(80)

Komentarai ()